Ιστορία τρέλας: Ανω κάτω ένα ολόκληρο δημοτικό γιατί χάθηκαν 2,20 ευρώ -Πώς το θέμα έφθασε στον Αρειο Πάγο

Tην απόλυτη αναταραχή, διαταράσσοντας την ηρεμία στο σχολείο, προκαλώντας αναστάτωση της μαθητικής και της εκπαιδευτικής κοινότητας, τον εξευτελισμό ενός μαθητή και φέρνοντας ...στα πρόθυρα νευρικής κρίσης μια δασκάλα, έχει προκαλέσει ο δικομανής, δικαστής στο επάγγελμα, πατέρας ενός μαθητή δημοτικού σχολείου της Αθήνας.

Οπως αναφέρει το Ethnos.gr, ο δικαστής λίγο πριν από τα Χριστούγεννα κατηγόρησε συμμαθητή του γιου του ότι έκλεψε το ευτελές ποσό των 2,20 ευρώ και απαίτησε από τη δασκάλα να τον τιμωρήσει παραδειγματικά και να δώσει έπαινο στον δικό του γιο που τον ανακάλυψε.

Φυσικά, η δασκάλα δεν υπάκουσε στον δικαστή και με παιδαγωγικό τρόπο προσπάθησε να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Ο δικαστής, βέβαια, δεν σταμάτησε εκεί. Δυσαρεστημένος από τη συμπεριφορά της δασκάλας ζητούσε εμμονικά να ξεμπροστιάσει τον ανήλικο μπροστά σε όλο το σχολείο και απαίτησε να γίνει ανάκριση μέσα στη σχολική τάξη και όταν αυτή αρνήθηκε την κατηγόρησε για... συγκάλυψη!

Ο δικομανής δικαστής στη συνέχεια, με εισαγγελική εντολή απαίτησε και πήρε τα προσωπικά στοιχεία των παιδιών όλης της τάξης, ενώ κατήγγειλε τη δασκάλα με αποτέλεσμα να περάσει ΕΔΕ, από την οποία ναι μεν αθωώθηκε, αλλά ο δικομανής πατέρας του μαθητή της, επιμένει να επανεξεταστεί η υπόθεσή της. 

Μάλιστα, όπως σημειώνει το Ethnos.gr, οι δάσκαλοι του εν λόγω σχολείου δέχονται κάθε μέρα παρενοχλήσεις και αθέμιτες παρεμβάσεις στην άσκηση των καθηκόντων τους, λεκτικές απειλές και απαξιωτικά σχόλια, όπως «έχω τη δύναμη να κλείσω ακόμα και το σχολείο», «θα τη βγάλω σε αργία», «μην τα βάζετε με τον δικαστή», «θα πάω στον Ρακιντζή». 

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, πριν από μερικές μέρες όλοι οι δάσκαλοι του σχολείου κατέθεσαν αναφορά κατά του δικαστή, στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και στον εισαγγελέα Εφετών Αθήνας, ζητώντας να παρέμβει η Δικαιοσύνη.

Αναγνώστες