4 ασκήσεις για τέλεια σμιλευμένους γλουτούς

Για να αποκτήσεις τα οπίσθια των ονείρων σου πρέπει να κάνεις θυσίες. Δες 4 ασκήσεις που μπορούν, αν τις κάνεις όπως πρέπει και συχνά, να μεταμορφώσουν τα οπίσθιά σου..

Ανέβασμα στην καρέκλα
Έχοντας μία καρέκλα μπροστά σου αυτό που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να ανεβάσεις το ένα πόδι πάνω στην καρέκλα, αμέσως μετά το άλλο και μόλις ανέβεις να σηκώσεις το ένα σου πόδι σε ορθή γωνία. 

Συνέχισε το ίδιο κάνοντας 15 επαναλήψεις και φρόντισε να ολοκληρώσεις 3 σετ εναλλάσοντας κάθε φορά το πόδι με το οποίο ανεβαίνεις στην καρέκλα.

Κάθισμα με πήδημα
Το κλασικό κάθισμα (squat) αποτελεί ιδανική άσκηση για τα οπίσθια. Φαντάσου τι γίνεται όταν προσθέτεις και ένα πηδηματάκι μετά από κάθε squat... Ξεκίνα με τα πόδια σου σε διάσταση και κάνε ένα βαθύ κάθισμα, πήδα ψηλά στον αέρα και ξαναγύρισε σε βαθύ κάθισμα. Συνέχισε το ίδιο πράγμα κάνοντας 12 επαναλήψεις.

Κάθισμα με ανοιχτά πόδια
Ένα άλλο είδος squat το οποίο είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό είναι αυτό στη διάρκεια του οποίου έχεις τα πόδια σου ανοιχτά και οι μύτες τους δείχνουν προς τα έξω. Ανέβαινε και κατέβαινε απαλά κάνοντας 12 επαναλήψεις. 

Έπειτα σε αυτή τη στάση που είσαι κάνε 12 ροκανίσματα και αμέσως μετά χαμήλωσε όσο πιο πολύ μπορείς και μείνε εκεί για 30 δευτερόλεπτα.

Πόδι ψηλά
Ξάπλωσε μπρούμυτα και σήκω στους αγκώνες σου με τα πόδια σου στις μύτες. Σήκωσε το ένα σου πόδι σε ορθή γωνία και μείνε εκεί για 30 δεύτερα. 

Κατέβα κάτω και ξανανέβα άλλες 10 φορές προσπαθώντας να σηκώνεις το πόδι που κοιτάει προς το ταβάνι όσο πιο ψηλά γίνεται για να “καίνε” τα οπίσθια. Κάνε το ίδιο και με το άλλο πόδι.

Αναγνώστες