Σε 46 νεκρούς ανέρχεται πλέον ο επίσημος απολογισμός των νεκρών στο ναυάγιο του φέρι Sewol

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχει εξακριβωθεί ότι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο του νοτιοκορεάτικου φέρι Sewol ανέρχεται πλέον σε 46, όπως ανέφεραν νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ σήμερα.

Ο απολογισμός των νεκρών ...αυξήθηκε αφού δύτες ανακάλυψαν κι άλλες σορούς στο βυθισμένο σκάφος, μετέδωσε το δίκτυο KBS.

Ακόμη 250 και πλέον πρόσωπα αγνοούνται, στην πλειονότητά τους μαθητές, έπειτα από το ναυτικό δυστύχημα το οποίο σημειώθηκε την Τετάρτη στις νοτιοδυτικές ακτές της Νότιας Κορέας.

Ο πλοίαρχος του σκάφους, ο οποίος σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δεν βρισκόταν στο πηδάλιο όταν σημειώθηκε το δυστύχημα, συνελήφθη χθες Σάββατο.

Δύτες κατάφεραν να ανασύρουν τρεις σορούς από το φέρι αφού έσπασαν το φινιστρίνι μιας καμπίνας επιβατών. Τα τρία θύματα που ανασύρθηκαν φορούσαν σωσίβια, είπε ένα στέλεχος του λιμενικού.

Το επιβατικό και οχηματαγωγό σκάφος μετέφερε 475 επιβάτες και πλήρωμα. Ο επίσημος απολογισμός ανέρχεται σε 46 νεκρούς, ενώ η τύχη 256 προσώπων εξακολουθεί επίσημα να αγνοείται. 174 επιβαίνοντες στο σκάφος διασώθηκαν.

Η έρευνα των αρχών έχει πλέον μετατραπεί σε μια μακάβρια προσπάθεια για να ανασυρθούν τα πτώματα των 256 αγνοούμενων, πριν ανελκυθεί το φέρι.

Εξοργισμένοι συγγενείς των εκατοντάδων αγνοούμενων ήρθαν στα χέρια με αστυνομικούς νωρίτερα.

Περίπου 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο νησί Τζιντό, όπου έχει εγκατασταθεί το κέντρο επιχειρήσεων για το ναυάγιο, και προσπάθησαν να κάνουν πορεία σε μια γέφυρα που συνδέει το νησί αυτό με την ενδοχώρα, για να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους κατόπιν στην πρωτεύουσα Σεούλ. Η αστυνομία σχημάτισε διπλή γραμμή για να τους εμποδίσει να φθάσουν στη γέφυρα και οι πολίτες άρχισαν να σπρώχνουν τους αστυνομικούς. «Φέρτε μου τη σορό», επαναλάμβανε κλαίγοντας η μητέρα ενός από τους επιβάτες στη γέφυρα, ενώ αστυνομικοί προσπαθούσαν να την παρηγορήσουν.

Το ναυάγιο πιστεύεται πως όταν ανασυρθούν οι σοροί όλων των θυμάτων θα αποδειχθεί το πιο πολύνεκρο των τελευταίων 21 ετών στη Νότια Κορέα.

Εκατοντάδες απελπισμένοι συγγενείς έχουν συγκεντρωθεί σε ένα λύκειο στην πόλη Τζιντό, περιμένοντας επί τέσσερις ημέρες και νύχτες νέα για τους οικείους τους.

Ο 52χρονος υποδιευθυντής του λυκείου Ντανουόν της Ανσάν —περίπου 340 μαθητές και εκπαιδευτικοί του οποίου επέβαιναν στο πλοίο, καθώς πήγαιναν σε μια εκδρομή στο θέρετρο Τζετζού—, που επέζησε από το ναυάγιο, κρεμάστηκε. Η σορός του βρέθηκε έξω από το σχολείο την Παρασκευή.

Αναγνώστες