Συναγερμός στην Κύπρο για οπλισμένο πρώην κατάδικο

Γιγαντιαία επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κύπρο για τον εντοπισμό του πρώην κατάδικου Ανδρέα Ονουφρίου, ο οποίος θεάθηκε να κυκλοφορεί πεζός στην περιοχή Νάαφι, έχοντας ...
στην κατοχή του ένα στρατιωτικό όπλο G-3 κ θεωρείται άκρως επικίνδυνος. Σύμφωνα με τν Αστυνομία, ο 63χρονος θεωρείται επικίνδυνος, ενώ αστυνομικός εκπρόσωπος συνέστησε στους πολίτες να είναι προσεκτικοί. Επίσης, ανέφερε ότι μέλη της Αστυνομίας είχαν μεταβεί στο διαμέρισμα του Ανδρέα Ονουφρίου για έρευνα, κατόπιν πληροφοριών ότι εκεί υπήρχε οπλισμός και επικίνδυνα αντικείμενα.

Ο πρώην κατάδικος, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πριν απ λίγο καιρό, υποδέχθηκε τους αστυνομικούς με το τυφέκιο, και αφού πυροβόλησε στον αέρα, διέφυγε κ καταζητείται. Όπως αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ, διαφεύγοντας ο 63χρονος κρατούσε τσάντες οι οποίες φαίνεται να περιείχαν χρήματα που εικάζεται ότι κατείχε μετά απο ληστείες.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Ονουφρίου να κρύβεται σε κτίριο κοντά στο σπίτι του, όπου υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη ενώ σε αναζήτησή του έχουν ριχθεί και ελεύθεροι σκοπευτές.

Ο Ανδρέας Ονουφρίου είχε καταδικαστεί το 1996 σε 18ετή φυλάκιση για απόπειρα δολοφονίας δικαστή στη Λεμεσό και αποφυλακίστηκε το 2008. Όπως αναφέρει το κυπριακό Sigmalive, κατά το 2012 η αστυνομία κατονόμασε τον Ονουφρίου, ως τν ηθικό αυτουργό του υπό διερεύνηση σχεδίου δολοφονίας του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη, το οποίο σύμφωνα με τις Αρχές Ασφαλείας, απετράπη την υστάτη μετά από συντονισμένη επιχείρηση.

Επίσης σύμφωνα με το Sigmalive, το 2012 ο Ονουφρίου είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας παραπονούμενος για τις συνθήκες κράτησής του στο κελί απομόνωσης στις Κεντρικές Φυλακές για 47 ημέρες κατά το 2003. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ήταν υπέρ του και η Κυπριακή Δημοκρατία κλήθηκε να καταβάλει ποσό 30 χιλιάδων ευρώ ώς αποζημίωση.

Η κυπριακή αστυνομία καλεί τους πολίτες που έχουν οποιαδήποτε πληροφορία για τον πρώην κατάδικο, ο οποίος φοράει μαύρα ρούχα και έχει καλυμμένο το κεφάλι του με μαύρη κουκούλα, να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 25805511, 25805054 ή στη Γραμμή του Πολίτη στο 1460.

Αναγνώστες