Τριμερή σύνοδο για το φυσικό αέριο με Ουκρανία και ΕΕ προτείνει η Μόσχα

Στον επίτροπο Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γκίντερ Έτινγκερ πρότεινε η Μόσχα τη σύγκληση μιας τριμερούς συνόδου σχετικά με το φυσικό αέριο, με τη συμμετοχή Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουκρανίας.

Το υπουργείο Ενέργειας... της Ρωσίας πρότεινε στον επίτροπο Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γκίντερ Έτινγκερ τη σύγκληση μιας τριμερούς συνόδου σχετικά με το φυσικό αέριο με τη συμμετοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Ουκρανίας και της Κομισιόν στη Μόσχα την 28η Απριλίου, όπως ανακοίνωσε μια εκπρόσωπός του σήμερα.

«Αποστέλλουμε την επιστολή στον Έτινγκερ προτείνοντας τη διεξαγωγή των συνομιλιών στη Μόσχα την (σ.σ. προσεχή Δευτέρα) 28η Απριλίου», είπε η εκπρόσωπος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Νωρίτερα η ίδια εκπρόσωπος είχε αναφέρει ότι η Μόσχα έλαβε μια πρόταση από τον επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ Έτινγκερ για τη σύγκληση της συνόδου και είχε προσθέσει ότι επρόκειτο να του δοθεί απάντηση άμεσα.

Ο υπουργός Ενέργειας της μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας Γιούρι Προντάν είχε ανακοινώσει από το Κίεβο ότι πρόκειται να διεξαχθούν συνομιλίες σε επίπεδο υπουργών στην Μπρατισλάβα, την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, αλλά η Επιτροπή είχε διευκρινίσει πως ο Έτινγκερ δεν αναμένεται να συμμετάσχει σε αυτές.

Αναγνώστες