Σύρος: Ανακωχή (αλλά ως πότε;) στο «Νεώριο»

Επιστροφή στη δουλειά μέχρι νεωτέρας… Οι εργαζόμενοι στο ΝΕΩΡΙΟ Σύρου αποφάσισαν να βάλουν λίγο νερό στο κρασί του σε μια ένδειξη... καλή θέλησης προς τη διοίκηση του ναυπηγείου.

Ετσι από την Παρασκευή επέστρεψαν κανονικά στην εργασία τους διακόπτοντας τη στάση που είχαν ξεκινήσει μια εβδομάδα νωρίτερα, ως μοχλό πίεσης για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια απόφαση που πάρθηκε μετά από έντονες διαβουλεύσεις αλλά και ψυχολογική πίεση, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά το βράδυ της Παρασκευής κάποιοι από τους εργαζόμενους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη γενική συνέλευση που προηγήθηκε το αποτέλεσμα ήταν οριακό αφού 112 ψήφισαν υπέρ της αναστολής των κινητοποίησεων και 106 τη συνέχισή τους. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν και δυο επιστολές προς το σωματείο από μικρές εταιρείες που έχουν τα πλοία τους στο ναυπηγείο και επείγονται να ολοκληρώσουν τις εργασίες για να αποπλεύσουν.

Αν μη τι άλλο οι εργαζόμενοι επέδειξαν καλή θέληση και περιμένουν τώρα να δουν τις κινήσεις της διοίκησης, η οποία έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ως τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας θα έχει καταβάλει τόσο το υπόλοιπο 70% της εξόφλησης Μαρτίου όσο φυσικά και το δώρο του Πάσχα. 

Περισσότερα εδώ: www.syrosnews.gr

Αναγνώστες