“Τα ψάρια, η μπανάνα και η γενική αναταραχή στη φυσούνα”

Το φως της δημοσιότητας είδαν τα όσα γράφτηκαν στο τετρασέλιδο φύλλο αγώνα του επαναληπτικού ημιτελικού για το κύπελλο...
μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, στο γήπεδο της Τούμπας.

Το “Goal” αναφέρει λεπτομέρειες για όσα έγραψε ο διαιτητής Σταύρος Μάνταλος στο φύλλο αγώνα για τη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Αναλυτικά:

Για τα ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού: «Πριν το εναρκτήριο λάκτισμα έπεσε μεγάλος αριθμός καπνογόνων που κάποια από αυτά έκαψαν το πλαϊνό μέρος του πάγκου της φιλοξενούμενης ομάδας και δεν τραυμάτισαν κανέναν. Κατά την είσοδο μας στον αγωνιστικό χώρο για να ξεκινήσει ο αγώνας διαπιστώθηκε αναβρασμός στον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας. Πηγαίνοντας εκεί διαπίστωσα ότι τα καθίσματα ήταν γεμάτα ψάρια, λέπια και νερά. Αρχικά ζήτησα να καθαριστούν. Δεν διαπίστωσα σημαντική μεταβολή και μετά από δέκα λεπτά εισήλθα στα αποδυτήρια ζητώντας την αντικατάσταση των πάγκων ή να κάτσει η ομάδα του ΠΑΟΚ στην θέση της ομάδας του Ολυμπιακού.

Οι υπεύθυνοι κ. Βρύζας, κ.Κωνσταντινίδης και κ. Ιωσηφίδης αρχικά είπαν ότι θα γίνει αυτό. Στη συνέχεια μου μετέφεραν πως δεν υπάρχει καμία διάθεση παρά μόνο επιβεβαίωσαν ότι ο πάγκος και οι γύρω χώροι είχαν καθαριστεί. Στο διάστημα που ήμασταν στα αποδυτήρια εισήλθε ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ζησιμόπουλος και ως υπεύθυνος για τα μέτρα τάξης διαβεβαίωσε ότι θα περιφρουρήσει τον χώρο γύρω και πίσω από τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας και συνέχισε πως κατά τη γνώμη του ήταν πιο ασφαλές να ξεκινήσει ο αγώνας ειδάλλως θα είχε μεγάλο πρόβλημα με 30.000 φιλάθλους.

Μετά το πέρας των 45 λεπτών, βγήκαμε να κάνουμε έλεγχο και είχαμε επικοινωνία με τον επικεφαλής του Ολυμπιακού κ. Βρέντζο, κ. Δουρέκα και κ. Θεοδωρίδη, καθώς επίσης με τον κ. Σαββίδη και τον κ. Βρύζα. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι οι πάγκοι καθάρισαν και το παιχνίδι μπορούσε να ξεκινήσει. Από πλευράς ΠΑΟΚ και με τη σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας υπήρξαν οι εγγυήσεις ότι θα διαφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των παραγόντων και των αναπληρωματικών παικτών του ΟΣΦΠ. Μετά πήρα την απόφαση ο αγώνας να ξεκινήσει στις 21.15 και αυτό διότι μου ζητήθηκε χρόνος για να ξαναζεσταθούν οι ποδοσφαιριστές".

Για την είσοδο των διαιτητών και το ζέσταμα: "Με την είσοδο μας στον αγωνιστικό χώρο έπεσαν αρκετά αντικείμενα και ένα μπουκάλι μαλαματίνα άδειο το οποίο δεν μας τραυμάτισε, αλλά έπεσε κοντά μας. Με την είσοδο της φιλοξενούμενης ομάδας για ζέσταμα έπεσαν δεκάδες καπνογόνα και κροτίδες που δεν τραυμάτισαν κανέναν και απομακρύνθηκαν από τους υπαλλήλους του γηπέδου".

Για την μπανάνα που πέταξαν στο Σαλίνο: "Στο 3ο λεπτό του αγώνα μερίδα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ πέταξε μία μπανάνα στον αγωνιστικό χώρο, τη στιγμή εκείνη που στο σημείο ήταν ένας έγχρωμος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Ακολούθησαν συστάσεις από τα μεγάφωνα και ο αγώνας συνεχίστηκε" καταγράφηκε χωρίς αναφορά στο γεγονός ότι το φρούτο επεστράφη στην εξέδρα από τον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ.

Για τη διακοπή στο γκολ του Αθανασιάδη: "Στο 47ο λεπτό του αγώνα και μετά την επίτευξη τέρματος από την γηπεδούχο ομάδα έπεσαν εντός αγωνιστικού χώρου και παραπλεύρως αυτού μεγάλος αριθμός αναμμένων πυρσών. Επίσης άναψαν καπνογόνα τα οποία δημιούργησαν ένα στρώμα πυκνού καπνού με αποτέλεσμα να υπάρχει περιορισμένη ορατότητα εντός του αγωνιστικού χώρου. Κατόπιν τούτου περιμέναμε περίπου τρία λεπτά για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε. Ακολούθησαν και πάλι συστάσεις από τα μεγάφωνα".
Για τον αναβρασμό στους πάγκους των ομάδων: "Στο 87ο λεπτό του αγώνα και μετά από τις αποβολές ποδοσφαιριστών ακολούθησε διακοπή τεσσάρων λεπτών λόγω αναβρασμού που επικρατούσε και στους πάγκους των δύο ομάδων".

Για τη φωτοβολίδα με στόχο τον Μέγερι:

Πολλοί χρέωσαν στον Σταύρο Μάνταλο ότι δεν διέκοψε το ματς όταν έπεσε φωτοβολίδα δίπλα στον Μπάλαζ Μέγερι στις καθυστερήσεις. Ο ρέφερι του συνδέσμου Καβάλας διευκρίνιζε στο περιβάλλον του ότι ο ίδιος ο παίκτης ήθελε να συνεχιστεί γρήγορα το παιχνίδι (προφανώς επειδή οι "ερυθρόλευκοι" αναζητούσαν την ισοφάριση), ενώ στο φύλλο αγώνα έγραψε για την επίμαχη φάση ότι "στις καθυστερήσεις του αγώνα ερρίφθη φωτοβολίδα προς τον τερματοφύλακα της ομάδας του Ολυμπιακού, η οποία και πέρασε δίπλα του χωρίς να τον τραυματίσει. Ακολούθησε εκ νέου ανακοίνωση από τα μεγάφωνα".

Για το ξύλο στη φυσούνα: "Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Σε εκείνο το σημείο και ενώ περιμέναμε εντός αγωνιστικού χώρου να μας επιτραπεί από την αστυνομία να εισέλθουμε στα αποδυτήρια διαπιστώθηκε στη φυσούνα γενική αναταραχή καθώς και παρουσία μεγάλου αριθμού αστυνομικών και άλλων ατόμων. Εκείνη τη στιγμή ήταν αδύνατη η προσέγγισή μας στον χώρο των αποδυτηρίων. Τελικά αφού μας ενημέρωσε η Αστυνομία για την απομάκρυνση των περιττών ατόμων από το χώρο της φυσούνας καταφέραμε να εισέλθουμε στα αποδυτήρια".

Αναγνώστες