Ευγενική «μπηχτή» Γιανουκόβιτς στον Πούτιν που τον έσωσε: Δεν μπορώ να δεχτώ την απόσχιση της Κριμαίας

Καρφιά κατά του μοναδικού, ίσως, συμμάχου που του έχει απομείνει εξαπέλυσε ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, καθώς δήλωσε...
ότι δεν μπορεί να δεχτεί την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Βέβαια, όντας πολύ προσεκτικός, ο Γιανουκόβιτς ρίχνει όλες τις ευθύνες στις νέες αρχές του Κιέβου.

«Πώς μπορώ να το εκλάβω ως πρόεδρος, την ώρα που η χώρα βουλιάζει;», διερωτήθηκε, απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με την άποψή του για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

«Αν αυτό είχε συμβεί όταν ήμουν εγώ στην εξουσία, θα είχα προσπαθήσει να το εμποδίσω», πρόσθεσε ο Γιανουκόβιτς στη διάρκεια μιας συνέντευξης που μεταδόθηκε από το ρωσικό δορυφορικό και καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο Dojd.

Αν και απέφυγε να καταδικάσει τη Μόσχα για την ενέργειά της, ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας επέρριψε την ευθύνη για την απώλεια της Κριμαίας στους φιλορώσους αξιωματούχους που ανέλαβαν την εξουσία στη χώρα.

«Είναι η ακραία θέση τους σχετικά με τη ρωσική γλώσσα, σχετικά με τις περιοχές όπου ζει ρωσόφωνος πληθυσμός» αυτές που προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια των ρωσοφώνων της Κριμαίας, συνέχισε ο Γιανουκόβιτς.

«Οι προσπάθειες να υπαγορεύσουν στους ανθρώπους τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ζουν προκάλεσε τη διαμαρτυρία τους», εξήγησε ο ίδιος. «Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, όταν ο πληθυσμός μιας τόσο σημαντικής περιοχής διοργανώνει ένα δημοψήφισμα σε ένα πλαίσιο διαμαρτυρίας και ουσιαστικά διαχωρίζεται από την Ουκρανία. Προσωπικά δεν μπορώ να το δεχθώ αυτό», υπογράμμισε ο Γιανουκόβιτς.

Αναγνώστες