Χωρίς τρένα και προαστιακό την Τετάρτη -Κινητοποιήσεις τις ημέρες του Πάσχα

Ημέρα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό θα είναι η Τετάρτη (9/4), καθώς θα πρέπει να βρουν εναλλακτικές λύσεις όσοι κινούνται με τρένα και προαστιακό. Παράλληλα, προγραμματίζονται κινητοποιήσεις και για τις ημέρες του Πάσχα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρόμων...
αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ στις 9 Απριλίου. Επιπλέον, στη συνεδρίαση της διοίκηση της ΠΟΣ αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις τις ημέρες του Πάσχα στα επιβατικά και στα εμπορικά τρένα.

Πιο συγκεκριμένα, θα γίνουν τρεις 3ωρες στάσεις τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη ενώ το Μ. Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία. Στα εμπορικά τρένα η απεργία θα ισχύσει για όλη την εβδομάδα του Πάσχα.

Αυτές οι κινητοποιήσεις θα υλοποιηθούν σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις με τις διοικήσεις του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού) για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η ΠΟΣ προτάσσει τα αιτήματα της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προσλήψεις προσωπικού, τα ασφαλιστικά ζητήματα του εφάπαξ και της επικουρικής σύνταξης και την υπογραφή της ΣΣΕ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

http://www.iefimerida.gr/node/149934#ixzz2y0qoYlpO

Αναγνώστες