Δεκάδες θύματα καθώς ανεμοστρόβιλοι μαστιγώνουν τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε τέσσερις Πολιτείες, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές.

Περισσότεροι από... 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τους καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους που πλήττουν κατά τις τελευταίες δύο ημέρες τις νότιες και κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Δώδεκα ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την Τρίτη την Πολιτεία του Μισισιπή, προκαλώντας το θάνατο επτά ανθρώπων, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Ακόμα δύο θάνατοι έχουν αναφερθεί στην Αλαμπάμα, αφότου ανεμοστρόβιλος σάρωσε την πόλη της Άθενς (Αθήνα – Athens), σύμφωνα με το Sky News.

Οι καταστροφές της Τρίτης ήλθαν μία ημέρα αφότου τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας στις Πολιτείες του Άρκανσο και της Οκλαχόμα, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό.

Ο αριθμός των θυμάτων δεν αποκλείεται να αυξηθεί, καθότι υπάρχουν φόβοι πως πολλοί άνθρωποι έχουν παγιδευτεί σε συντρίμμια κατεστραμμένων κτισμάτων.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε αναρίθμητα σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι σφοδροί ανεμοστρόβιλοι αναμένεται να πλήξουν έως σήμερα Τρίτη περιοχές από το Τέξας έως το Τενεσί.

Συνολικά 49 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στις περιοχές που απειλούνται από τους ανεμοστρόβιλους, το 1,4 εκατομμύριο μεταξύ αυτών στις περιοχές υψηλού κινδύνου.

Αναγνώστες