Σύλληψη δημάρχου για προσπάθεια δημιουργίας παράνομης χωματερής

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Ηλεία, όταν αστυνομικοί εντόπισαν απορριμματοφόρα του Δήμου που ήταν έτοιμα να αδειάσουν σκουπίδια σε λάκκους που είχαν ανοιχτεί κοντά στις ...όχθες του Αλφειού.

Στη σύλληψη του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Θύμιου Κοτζιά, για ρύπανση περιβάλλοντος, προχώρησε η Αστυνομία. Τα ξημερώματα, απορριμματοφόρα του Δήμου ήταν έτοιμα να αδειάσουν σκουπίδια σε λάκκους που είχαν ανοιχτεί μέσα σε δασική έκταση κοντά στις όχθες του Αλφειού ποταμού.

Οι αστυνομικοί από την διεύθυνση Ηλείας δέχτηκαν καταγγελία ότι γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί νέα παράνομη χωματερή στην περιοχή. Κατά την έφοδο των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο δήμαρχος και μηχανήματα του Δήμου.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας και κατασχέθηκαν τα τρία δημοτικά οχήματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των χειριστών των οχημάτων βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων και μεγάλος όγκος των σκουπιδιών μεταφέρονται εδώ και λίγες ημέρες στη χωματερή της Φυλής.

Αναγνώστες