Οργισμένο πλήθος ξυλοκόπησε αστυνομικούς στην Κίνα. Δείτε το βίντεο

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από το κινεζικό Weibo που δείχνουν το λιντσάρισμα και τον άγριο ξυλοδαρμό ανδρών των αστυνομικών δυνάμεων «Τσενγκουάν» στην πόλη Κανγκνάν της Κίνας, από οργισμένο πλήθος. Η επίθεση έγινε αφού...
πολίτης ξυλοκοπήθηκε από τους ένστολους γιατί τραβούσε φωτογραφίες.

Σύμφωνα με εικόνες που φέρνει στο φως το France 24 και άλλα ΜΜΕ, οι κινέζοι αστυνομικοί της ομάδας αυτή που δρα ανεξέλεγκτα κ βίαια όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, ξυλοκοπήθηκαν άγρια. Προηγουμένως κάτοικοι είχαν ξεφουσκώσει τα λάστιχα του βαν στο οποίο επέβαιναν για να μην μπορούν να φύγουν.

Τα επεισόδια – σύμφωνα με το παραπάνω ρεπορτάζ – προκλήθηκαν όταν στο Ίντερνετ ανέβηκε η φωτογραφία ενός άνδρα πεσμένου στο έδαφος, χτυπημένου από σφυρί, το οποίο επίσης απεικονίστηκε και ανέβηκε στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο άνδρας φωτογράφιζε τα μέλη του σώματος «Τσένγκουάν» τα οποία έλεγχαν έναν πλανόδιο κ τα πνεύματα ήταν οξυμένα. Οι αστυνομικοί του είπαν να μην φωτογραφίζει και να σβήσει ό,τι κατέγραψε, αυτός αρνήθηκε με αποτέλεσμα να δεχτεί ομαδική επίθεση.

Γρήγορα διαδόθηκε ότι τον είχαν σκοτώσει με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί μεγάλο πλήθος, οργισμένο κατά των αστυνομικών.

Σταμάτησαν το βαν της αστυνομίας πριν μπορέσουν να φύγουν και ξυλοκόπησαν άγρια τους αστυνομικούς.

Φωτογραφίες δείχνουν αστυνομικούς πεσμένους στο πάτωμα του βαν και άλλους στο δρόμο. Φαίνονται αρκετές πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο εκ των αστυνομικών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, οι «Τσενγκουάν» είναι διαβόητοι στην Κίνα για χρήση βίας και για ατιμωρησία. Πρόκειται γι μία «παράλληλη» αστυνομία που δρα χωρίς συγκεκριμένο πλαίσιο, σε 650 πόλεις της χώρας. Συχνά καταγγέλλονται ότι ξυλοκοπούν άγρια τους μικροπωλητές, τους οποίους είναι επιφορτισμένοι να ελέγχουν.

Αναγνώστες