Νέα ανάφλεξη στην Ουκρανία: Επανέναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων μετά τη δολοφονία πολιτικού στο Σλαβιάνσκ

Δεν κράτησε πολύ, όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία για αποκλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Ουκρανία, καθώς, το Κίεβο ανακοίνωσε την επανέναρξη της «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης κατά αυτονομιστών.

Μετά τον εντοπισμό... της σορού ενός πολιτικού της περιοχής αυτής που ανήκε στο κόμμα του προέδρου Αλεξαντερ Τουρτσίνοφ η οποία φέρει σημάδια βασανιστηρίων.

Ο κ. Τουρτσίνοφ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι δύο σοροί που έχουν υποβληθεί σε «βάναυσα βασανιστήρια» βρέθηκαν κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ, η οποία βρίσκεται στα χέρια των φιλορώσων μαχητών.

Μεταξύ αυτών βρισκόταν η σορός του Βολόντιμιρ Ρίμπακ, μέλος του κόμματος του Τουρτσίνοφ, Μπατκίβτσινα, ο οποίος είχε πρόσφατα απαχθεί από «τρομοκράτες».

«Τα εγκλήματα αυτά γίνονται με την πλήρη υποστήριξη και την συγκατάβαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας», σημείωσε ο Τουρτσίνοφ.

«Αξιώνω από τις υπηρεσίες ασφαλείας να εξαπολύσουν εκ νέου και να φέρουν εις πέρας με αποτελεσματικό τρόπο τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις που έχουν στόχο την προστασία από τους τρομοκράτες των Ουκρανών πολιτών που ζουν στην ανατολική Ουκρανία», κατέληξε.

Αναγνώστες