Νέα επίθεση Κουμουτσάκου κατά Σγουρού

Σφοδρή επίθεση κατά του Γιάννη Σγουρού εξαπέλυσε ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος με αφορμή το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού του Κορωπίου.

Ο κ. Κουμουτσάκος κατηγορεί... τον περιφερειάρχη πως φλερτάρει με την εικονική πραγματικότητα και πως προσβάλλει τη νοημοσύνη των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής, που βιώνουν, όπως σημειώνει, χρόνια τώρα τις συνέπειες της απουσίας δικτύου αποχέτευσης και την απειλή για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη αποχετευτικού συστήματος. Ακόμη καταγγέλλει ότι ο κ. Σγουρός οικειοποιείται κάτι στο οποίο ο ίδιος έχει σχεδόν μηδενική συμβολή, καθώς, όπως λέει, οι μελέτες και η ωρίμανση του έργου έγιναν με ευθύνη της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, η απόφαση χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ ελήφθη από τον τέως Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής και η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας – Δήμου Κρωπίας – ΕΥΔΑΠ ΑΕ και η δημοπράτηση του έργου έγιναν πριν αναλάβει τη διαχείριση της αιρετής Περιφέρειας ο κ. Σγουρός.

«Πρακτικά το μόνο που έκανε ήταν η υπογραφή της σύμβασης με το γνωστό παλαιοκομματικό του τρόπο. Δηλαδή, μπροστά στις κάμερες», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κουμουτσάκος,ο οποίος και εκτιμά πως το έργο ενδεχομένως να τεθεί σε λειτουργία, αν όλα πάνε καλά, το νωρίτερο σε 3 έως 5 χρόνια από σήμερα.

Ο υποψήφιος για την Περιφέρεια κάνει λόγο για καθυστερήσεις που οφείλονται και στην αδράνεια της διοίκησης της αιρετής Περιφέρειας. «Αντί ο κ. Σγουρός να επιλύει τα πραγματικά προβλήματα του έργου που οδηγούν σε χαμηλούς ρυθμούς απορρόφησης και δεσμεύσεις κονδυλίων από το νέο ΕΣΠΑ, προβαίνει σε δηλώσεις και εικονικά «εγκαίνια» πριν της ώρας. Η παλαιάς κοπής πρακτική αυτή του κ. Σγουρού επαναλαμβάνεται, καθώς κάτι ανάλογο έκανε πρόσφατα και στο ΚΕΛ Μαρκοπούλου, όπου υπήρξαν «εγκαίνια», χωρίς όμως να έχει δρομολογηθεί το βασικό έργο αποχέτευσης του λιμένα Μαρκοπούλου (Πόρτο Ράφτη), το οποίο αποτελεί και το βασικό πρόβλημα αποχέτευσης της περιοχής αυτής. Αυτά τα γνωρίζει ο κ. Σγουρός; Είναι καιρός να αρχίσει να πληροφορείται και να απολογείται», επισημαίνει ο κ. Κουμουτσάκος.-

Αναγνώστες