ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ το τελευταίο τηλεφώνημα μιας μαθήτριας: «Γιαγιά νομίζω ότι θα πεθάνω»!

«Το πλοίο βυθίζεται και κρεμιέμαι από τα κάγκελα» ανάφερε με τρεμάμενη φωνή στη γιαγιά της Kim Ok Young…
Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στη Νότια Κορέα για να μπορέσουν να εντοπίσουν τους 281 αγνοούμενους, στην πλειονότητά τους μαθητές, της μεγάλης ναυτικής τραγωδίας.

Στις προσπάθειες διάσωσης μετέχουν 84 πλοία, 18 αεροσκάφη και δύτες, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Στο πλοίο επέβαιναν 459 άτομα, στην πλειονότητα τους μαθητές γυμνασίου που πήγαιναν σε εκδρομή, σύμφωνα με τις κορεατικές λιμενικές αρχές, όταν το πλοίο άρχισε να γέρνει….

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν τα, κατά τα φαινόμενα, τελευταία λόγια της μαθήτριας Park Ji Yoon, λίγο πριν χαθούν τα ίχνη της στο τραγικό ναυάγιο στη Νότια Κορέα.

«Γιαγιά νομίζω ότι θα πεθάνω» δήλωσε η μικρή «Το πλοίο βυθίζεται και κρεμιέμαι από τα κάγκελα» ανάφερε με τρεμάμενη φωνή στη γιαγιά της Kim Ok Young…
 

Η γιαγιά της επιχειρούσε συνεχώς να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί της. Κάποια στιγμή άκουσε και πάλι τη φωνή της. Αυτή τη φορά το κορίτσι τής είπε ότι πρέπει να κλείσει το τηλέφωνο.

Λίγη ώρα αργότερα, η 74χρονη γιαγιά της έλαβε ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό της από την εγγονή της, το οποίο περιείχε μόνο ένα γράμμα χωρίς κανένα νόημα, και από τότε έχει χάσει τα ίχνη της.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η μικρή δεν ήθελε να πάει εκδρομή στο νησί Jeju, που είναι τουριστικό θέρετρο, καθώς απεχθανόταν τα ταξίδια με πλοία.

«Τής είπε ότι αν δεν πήγαινε ταξίδι με τα άλλα παιδιά, θα το μετάνιωνε, και τώρα το μετανιώνουμε εμείς» δήλωσε η 74χρονη.

Αναγνώστες