Κέντρο του παγκόσμιου τουριστικού blogging η Αθήνα τον Οκτώβρη

Η Αθήνα επιλέχτηκε να φιλοξενήσει φέτος την ετήσια διοργάνωση του ΤΒΕΧ (Travel Blog Exchange) Ευρώπης, τη μεγαλύτερη παγκοσμίως συγκέντρωση διαμορφωτών γνώμης στο.... χώρο του τουρισμού, μέσω των ειδικευμένων blogs και των δημοφιλέστερων δικτύων social media. 

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και αναμένεται να την παρακολουθήσουν περισσότεροι από 1.000 bloggers, ταξιδιωτικοί συγγραφείς και ειδικοί στα social media, όπως επίσης τουριστικοί πράκτορες και επαγγελματίες του κλάδου με έντονη δραστηριότητα στο διαδίκτυο, από την Ευρώπη αλλά και τη βόρεια Αμερική.

Κατά τη διάρκεια του ΤΒΕΧ 2014 θα πραγματοποιηθούν σειρά συναντήσεων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων και παρουσιάσεων με τη συμμετοχή διεθνούς φήμης εμπειρογνωμόνων και προσωπικοτήτων του χώρου, ενώ η διοργάνωση θα πλαισιωθεί από πλούσιο πρόγραμμα κοινωνικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή. Την οργάνωση έχει αναλάβει το Athens Convention and Visitors Bureau (ACVB) με τη συνδρομή της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ.

Στη σχετική επίσημη ανακοίνωση του TBEX, που έγινε κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ITB του Βερολίνου το Μάρτιο 2014, επισημαίνεται η μεγάλη ιστορική διαδρομή της πόλης και η μοναδική πολιτιστική και μνημειακή της κληρονομιά, ενώ δίνεται έμφαση και στη σύγχρονη εικόνα της, με τις άριστες υποδομές, τις απειράριθμες ευκαιρίες για χαλάρωση και διασκέδαση, την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα γαστρονομική «σκηνή» της και τη δυνατότητα να ταξιδέψει κάποιος εύκολα στα νησιά του Αργοσαρωνικού ή σε κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους εκτός πόλης (Σούνιο, Δελφούς, Μυκήνες κ.ά.). Για την επιλογή της Αθήνας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της TBEX Rick Calvert, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «από την πρώτη κιόλας στιγμή έγινε σαφές ότι όλοι στην πόλη -ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, το προσωπικό του ACVB, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις- ήταν ενθουσιασμένοι για τη φιλοξενία του TBEX. Υπάρχουν τόσες πολλές εκπληκτικές ιστορίες που μπορεί να πει κανείς για την πόλη αυτή και την ευρύτερη περιοχή. Οι συμμετέχοντες θα αγαπήσουν την πόλη και τους ανθρώπους της Αθήνας. Είναι βέβαιο ότι, τα επόμενα χρόνια, ο κόσμος θα μιλάει για το TBEX στην Αθήνα».

Το TBEX θεωρείται ως μία από τις πλέον «περιζήτητες» αλλά και απαιτητικές εκδηλώσεις της παγκόσμιας κοινότητας του τουρισμού, αφού συγκεντρώνει τους διεθνώς σημαντικότερους και πιο «επιδραστικούς» δημιουργούς τουριστικού και ταξιδιωτικού περιεχομένου στο διαδίκτυο (blogs, podcasts, YouTube, Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Flickr, Google+ κλπ.). Για το λόγο αυτό, η διοργάνωση της Αθήνας αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω ανάδειξη και προώθηση της ελληνικής πρωτεύουσας στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία, καθώς κάθε χρόνο πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την ολοκλήρωση του TBEX παρατηρείται θεαματική προβολή του τόπου φιλοξενίας, μέσα από πολυάριθμες αναρτήσεις (posts) και δημοσιεύσεις, αλλά και εκατοντάδες εκατομμύρια προβολές (views) video και σχόλια στα social media.
exedra.gr

Αναγνώστες