Η Ferrari βύθισε στο σκοτάδι την Mόντενα

Ένα βραχυκύκλωμα στο εργοστάσιο της Iταλικής εταιρίας στο Mαρανέλο κατά την διάρκεια των εργασιών στην αεροδυναμική σήραγγα της Scuderia για την βελτίωση της F14 T, άφησε...
χωρίς ρεύμα για σχεδόν 12 ώρες την ευρύτερη περιοχή της Μόντενα.

Η διακοπή ρεύματος, που προκλήθηκε από το εργοστάσιο, επηρέασε το δίκτυο ηλεκτροδότησης  σε όλη την  ευρύτερη περιοχή με το black out να διαρκεί σχεδόν 12 ώρες. Οι κάτοικοι της περιοχής είδαν το ηλεκτρικό ρεύμα να κόβεται λίγο πριν από τις 7 χθες το απόγευμα και να μην επανέρχεται μέχρι τις 6 το πρωί.

To γεγονός αυτό ουδόλως ενόχλησε τον δήμαρχο της Μόντενα, Τζόρτζιο Πίτσι καθώς υποβάθμισε το γεγονός λέγοντας: «Η Ferrari είναι σημαντικότατος οικονομικός, κοινωνικός και αθλητικός παράγοντας όχι μόνο της περιοχής μας αλλά και ολόκληρης της Ιταλίας. Ο ίδιος ο Πρόεδρός της, ο Λούκα ντι Μοντετζεμόλο, επικοινώνησε μαζί μου και μου ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν. Εμπιστεύομαι τους κορυφαίους επιστήμονες που διαθέτει η Ferrari όταν με διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Άλλωστε, η Ferrari έχει προσφέρει πάρα πολλά στην περιοχή μας σε όλους τους τομείς και είμαστε υπερήφανοι που την έχουμε εδώ».

Λίγο αργότερα ο επικεφαλής της ομάδας της Scuderia, Στέφανο επιβεβαίωσε ότι το black out προκλήθηκε από τη Ferrari και απολογήθηκε στους κατοίκους της περιοχής. «Ένα πρόβλημα στο εργοστάσιό μας χθες το απόγευμα ήταν η αιτία να διακοπεί η ηλεκτροδότηση για αρκετές ώρες στην περιοχή. Ζητάμε συγγνώμη από τους κατοίκους για την ταλαιπωρία που τους προκαλέσαμε και τους διαβεβαιώνω ότι έχουμε εντοπίσει την αιτία και έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην επαναληφθεί».

enet.gr

Αναγνώστες