Τρεις συλλήψεις για απάτη – Εισέπραξαν “προκαταβολές” 600.000 Ευρώ!!!

Συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας τρία άτομα 41,45 και 47 ετών σε περιοχές της Κηφισιάς, της Αθήνας και του Μαρκόπουλου με την κατηγορία ότι ...εξαπατούσαν ιδιώτες, εισπράττοντας μεγάλα χρηματικά ποσά με το πρόσχημα κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία αφορά συνολικά έξι άτομα (οι επιπλέον τρεις κατηγορούμενοι είναι ένας 44χρονος, ένας 54χρονος και ένας ακόμα, αγνώστων στοιχείων) εκ των οποίων οι πέντε εμφανίζονταν ως διοικούντες την εμπλεκόμενη ανώνυμη εταιρεία και ένας ως λογιστής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, κατά την έρευνα προέκυψε ότι ο 41χρονος με την συνδρομή και των υπόλοιπων εμπλεκομένων, παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος ανώνυμης εταιρείας, που λειτουργούσε από το 2010 και αναλάμβανε την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων,εισπράττοντας από ιδιώτες μεγάλα χρηματικά ποσά ως προκαταβολή, χωρίς ουδέποτε να ξεκινήσουν ή να ολοκληρωθούν τα «υποτιθέμενα» έργα.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 17 περιπτώσεις απάτης σε βάρος ιδιωτών, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που έχουν αποκομίσει υπερβαίνει τις 600.000 ευρώ.

Επιπλέον, από τον φορολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε στην εταιρία, διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος και πλήθος ποινικών και διοικητικών παραβάσεων, ενώ το ύψος των εσόδων που έχουν αποκρυβεί και οι αναλογούντες φόροι, ξεπερνούν σε αξία το 1.200.000 ευρώ.

Αναλυτικά, για το ελεγχόμενο διάστημα, από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012, διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

- μη έκδοση παραστατικών συνολικής αξίας 640.129 ευρώ

- μη καταχώρηση παραστατικών……………… 166.341 ευρώ

μη απόδοση Φ.Π.Α………………………………. 218.059 ευρώ

μη απόδοση φόρου εισοδήματος……………..181.963 ευρώ

Επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ότι ως διοικούντες την εταιρεία εμφανίζονταν ανά διαφορετικές περιόδους όλοι οι κατηγορούμενοι, εκτός του 47χρονου, ο οποίος παρείχε υπηρεσίες λογιστή.

Επίσης, όπως προέκυψε, τα γραφεία της εταιρείας είχαν διακόψει την λειτουργία τους, αιφνιδίως και απροειδοποίητα, ενώ παράλληλα είχε ενοικιαστεί άλλος επαγγελματικός χώρος στο Νέο Ψυχικό, σε διεύθυνση άγνωστη στους πελάτες της εταιρείας. Μοναδική μέτοχος της εταιρίας διακριβώθηκε ότι είναι Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, με έδρα στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις 13 Ιουνίου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., για την επιβολή των σχετικών διοικητικών κυρώσεων.

Αναγνώστες