Πρόκληση από Γερμανό ευρωβουλευτή: Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ!

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση προχώρησε ο Γερμανός ευρωβουλευτής και επικεφαλής της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» (AfD) με δηλώσεις του κατά της Ελλάδας...

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Stuttgarter Zeitung» επανέφερε το θέμα του Grexit το οποίο έχει φύγει από το προσκήνιο εδώ και καιρό.

Συγκεκριμένα υποστήριξε: «Η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ» και επισημαίνει ότι για υπερχρεωμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, μόνο το «κούρεμα» χρέους αποτελεί λύση.

«Τα σταθερά δημοσιονομικά είναι αποφασιστικής σημασίας. Στις υπερχρεωμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, είναι αντιπαραγωγικό να πιστεύει κανείς ότι με αυστηρή πολιτική λιτότητας και μεταρρυθμίσεων μπορεί να μειωθεί το χρέος. Για τις υπερχρεωμένες χώρες μόνο το "κούρεμα" προσφέρει λύση. Η AfD είναι της άποψης, ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ» δηλώνει ο κ. Λούκε στην εφημερίδα «Stuttgarter Zeitung».

Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι οι περιπτώσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας είναι διαφορετικές και προσθέτει ότι αυτές οι χώρες πρέπει να εφαρμόσουν αυστηρούς όρους λιτότητας και μεταρρυθμίσεων.

«Είναι λάθος να αναβάλλεις διαρκώς το χρονικό ορόσημο για την τήρηση των στόχων του ελλείμματος. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ έχει αποτύχει να εφαρμόσει γρήγορα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» αναφέρει ο Γερμανός πολιτικός και προειδοποιεί για κίνδυνο από τη χαλάρωση των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας, που πρότεινε ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.


Αναγνώστες