Έρευνα: Οι Έλληνες δεύτεροι πιο εργατικοί πολίτες στην Ευρώπη !

Η έρευνα καταρρίπτει όλα τα στερεότυπα και έγινε από το Ινστιτούτο Coe-Rexecode που έχει έδρα στο Παρίσι. Σύμφωνα με αυτήν, οι Ρουμάνοι και οι Έλληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη....

Οι Ρουμάνοι και οι Έλληνες είναι πιο σκληρά εργαζόμενοι λαοί σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με το EuObserver.Η έρευνα έχει από το ερευνητικό ινστιτούτο Coe-Rexecode, με έδρα το Παρίσι, και μελέτησε τις... πραγματικές ώρες εργασίας σε όλα τα κράτη της ΕΕ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το 2013, οι ρουμανικές εργαζόμενοι με πλήρη απασχόληση ήταν 2.099 ώρες - το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη.

Δεύτεροι έρχονται οι Έλληνες! Στην τρίτη θέση είναι οι Ούγγροι και ακολουθούν οι Βούλγαροι, οι Κροάτες, οι Πολωνοί, οι Λετονοι, οι Σλοβάκοι, οι Εσθονοί και οι Κύπριοι.

Στο άλλο άκρο, βρίσκονται οι Γάλλοι 1.661 ώρες. Οι Σουηδοί, οι Δανοί, οι Βέλγοι, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί και οι Ολλανδοί. Κάπου στη μέση της σχετικής λίστας υπάρχουν οι Γερμανοί και οι Βρετανοί.

Όπως σημειώνει ο EuObserver, οι αριθμοί αυτοί καταρρίπτουν όλα τα στερεότυπα που πιπιλούν ως καραμέλα κάποιοι με αφορμή την οικονομική κρίση στην ΕΕ.

Αναγνώστες