Πάνος Μουζουράκης:''Ο πρώτος άνθρωπος που θα πάω, αν χρειαστώ κάτι, θα είναι ο αδελφός μου''

Ο Πάνος Μουζουράκης παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο κυπριακό περιοδικό Omikron και μίλησε μεταξύ άλλων και για τον ρόλο της φιλίας στη ζωή του. Ο ίδιος είπε:....«Η φιλία, η αγάπη και ο έρωτας έχουν πολλά κοινά. Πιστεύω, αλλά κατά προσέγγιση. Ο καθένας μας, το έχει διαφορετικά στο κεφάλι του. Εμένα δεν μου αρέσει να υποχρεώνομαι στους ανθρώπους. Ενώ έχω πολλούς φίλους, δεν ζητώ, δεν απαιτώ πράγματα από αυτούς. Προχθές μετακόμισα και έκανα πολλή ώρα να σκεφτώ να τους πάρω να βάλουν ένα χεράκι βοηθείας κι αυτοί. Μπήκα σε ένα περίεργο τριπάκι. Είπα “μα, γιατί να αγγαρέψω τώρα τον τάδε; Κρίμα είναι!”. Ο κόσμος έχει χιλιάδες πράγματα πια στο μυαλό του. Δεν ζούμε στη ρομαντική εποχή που ήμασταν πιο αθώοι και ανέμελοι».

Ο Πάνος Μουζουράκης συνέχισε λέγοντας: «Μπορεί να είναι και ηλικιακό. Στα 20 σου λες “έλα ρε μαλάκα, άσε την γκόμενα και πάμε να καυλαντίσουμε μαζί!”. Σήμερα πρέπει να τον πάρεις και να του πεις “μπορείς να αφήσεις λίγο τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου και όπως θα σχολάς από τη δουλειά, πριν πας στο σουπερμάρκετ, να έρθεις από το σπίτι να κουβαλήσουμε κάνα έπιπλο;”. Έχουμε αλλάξει πολύ. Χαίρομαι που δεν είχα απαιτήσεις μεγάλες από τους φίλους μου. Σέβομαι την προσωπική τους ζωή και την οικογένειά τους. Και όχι, δεν προδόθηκα από φίλους. Κι άτομα που δεν συμπάθησα από την αρχή, έτυχε να δέσουμε μετά και να κάνουμε παρέα. 

Για κάποιους οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγεις εσύ. Εν μέρει ισχύει κιόλας. Από την άλλη, εγώ μεγάλωσα σε μία οικογένεια -είμαστε τρία αδέλφια- όπου πήρα τεράστια αγάπη από τους δικούς μου. Έφαγα τρελή στήριξη σε όλα. Ο πρώτος ορισμός της φιλίας είναι τα αδέλφια μου. Όλοι οι άνθρωποι χωρίζουμε σε κατηγορίες τους ανθρώπους, για τους οποίους θα τρώγαμε τη σφαίρα. Ο πρώτος άνθρωπος που θα πάω, αν χρειαστώ κάτι, θα είναι ο αδελφός μου».


Αναγνώστες