Σκληρή δουλειά και με τον κατώτατο μισθό θέλουν οι Ομπάμα για τις κόρες τους!

Να ξεκινήσουν από το μηδέν θέλουν ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα για τις κόρες τους Μαλία και Σάσα, ώστε να αποκτήσουν την εμπειρία της σκληρής δουλειάς. Μια εμπειρία που βίωσαν και οι ίδιοι...

"Πιστεύω ότι κάθε παιδί πρέπει να αποκτά εμπειρία του τι σημαίνει πραγματική σκληρή δουλειά", δήλωσε η Μισέλ Ομπάμα, σε συνέντευξή της στο περιοδικό Parade που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή.

Τόσο ο Μπαράκ Ομπάμα όσο και η Μισέλ απασχολούνταν και οι δύο σε θέσεις εργασίας και αμείβοντας με τον κατώτατο μισθό πριν πάρουν το πρυχίο τους στη Νομική. Εκείνος σέρβιρε παγωτό σε κατάστημα αλυσίδας, ήταν σερβιτόρος σε οίκο ευγηρίας και ελαιοχρωματιστής ενω εκείνη εργάστηκε σε κατάστημα βιβλιοδεσίας.

Και οι δύο δηλώνουν ότι πρόκειται για εμπειρία που διαμορφώνει το χαρακτήρα, και τονίζουν ότι θέλουν οι κόρες τους να δοκιμάσουν την εμπειρία αυτή.

"Ψάχνουμε ευκαιρίες γι΄ αυτές, ώστε να αισθανθούν ότι το να πάνε να δουλέψουν και στο τέλος να λάβουν μια επιταγή πληρωμής δεν είναι πάντα διασκεδαστικό, ούτε πάντα τονωτικό, ούτε πάντα δίκαιο", δήλωσε ο πρόεδρος. "Ωστόσο είναι αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν καθημερινά".

Στη συνέντευξη, οι Ομπάμα περιέγραψαν πως ζούσαν ένα χρόνο στο δεύτερο όροφο του σπιτιού της μητέρας της Μισέλ, της Μαριάν Ρόμπινσον, μετά τη Νομική Σχολή, πώς είχαν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που είχαν αγοράσει αντί 1.000 δολαρίων και πως βίωσαν το άγχος έχοντας να αντιμετωπίσουν φοιτητικά δάνεια και μικρά παιδιά. 

Παραδέχτηκαν ότι οι δουλειές που είχαν τούς έδωσαν την ευκαιρία να κερδίσουν αρκετά χρήματα και να διαπραγματεύονται τη γονική άδεια όταν τη χρειάζονταν -- μια πολυτέλεια που οι περισσότεροι αμειβόμενοι με τον κατώτατο μισθό δεν έχουν, δηλώνουν.

Οι Ομπάμα προσπαθούν να κρατήσουν τις κόρες τους Μαλία, 16 ετών και Σάσα, 13 ετών, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας όσο διάστημα βρίσκονται στον Λευκό Οίκο. Ωστόσο η Μαλία εθεάθη πρόσφατα να εργάζεται σε εκπομπή του CBS ως βοηθός παραγωγής για μία ημέρα. 

Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα έδωσαν τη συνέντευξη αυτή για να προωθήσουν τη σύνοδο στο Λευκό Οίκο που διεξάγεται τη Δευτέρα κατά την οποία θα συζητηθούν πολιτικές για να βοηθούνται οι οικογένειες των οποίων εργάζονται όλα τα μέλη. "Υπάρχουν δομές που μπορούν να βοηθήσουν οικογένειες στη φροντίδα των παιδιών, στην υγειονομική περίθαλψη και στη σχολική εκπαίδευση των παιδιών, οι οποίες διευκολύνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη ζωή των ανθρώπων", δήλωσε ο Ομπάμα στη συνέντευξη.

Αναγνώστες