“Σκοτωμός” στη Βουλή για τον Σάββα Ξηρό!

Αφορμή για ακόμη μια κόντρα της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε η παρουσία δυο βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο πλευρό του Σάββα Ξηρού. Οι εργασίες του πρώτου θερινού τμήματος ξεκίνησαν με κόντρα για την τρομοκρατία...Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης είπε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι πολιτικά έκθετος επειδή δεν καταδίκασε ρητά και κατηγορηματικά το γεγονός ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζονται έναν τρομοκράτη». 

Έχουμε πλέον δικαίωμα να λέμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν βουλευτές συμπαθούντες την τρομοκρατία» είπε ακόμη ο βουλευτής και πρόσθεσε ότι «ο Σάββας Ξηρός δεν διώκεται για τις ιδέες του αλλά για πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου».

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης που προστατεύει τα δικαιώματα όλων των κρατουμένων ανεξάρτητα από το αδίκημα που έχουν διαπράξει. Η βουλευτής κάλεσε τον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης να ξεχάσει ότι μπορεί να επαναφέρει τη θανατική ποινή και μίλησε για εξουθενωτικές ποινές που ισοδυναμούν με θανατική ποινή.

 Είπε ακόμη ότι υπάρχει καταδικαστική απόφαση από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που αναφέρει ότι η χώρα έχει παραβιάσει ανθρώπινα δικαιώματα στην περίπτωση του συγκεκριμένου κρατουμένου. «Τι εισηγείσθε δηλαδή; Να αγνοήσουμε την απόφαση που λέει ότι ένας άνθρωπος με 93% αναπηρία πρέπει να έχει νοσοκομειακή περίθαλψη και νοσηλεία;» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και κάλεσε την κυβέρνηση και τη ΝΔ να σταματήσει τον εκτροχιασμό, κατονομάζοντας τρομοκράτη τον πολιτικό της αντίπαλο, διότι, είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυστάλλινη θέση.

Αναγνώστες