Κρατούμενη επί 28 ώρες για δύο δειγματάκια μεϊκάπ η αδελφή του Αλέκου Αλαβάνου -Η απαράδεκτη συμπεριφορά των Hondos Center

Την απίστευτη περιπέτεια που έζησε όταν θεωρήθηκε ότι έκλεψε δύο δοκιμαστικά δειγματάκια μεϊκάπ από τα Hondos Center, τα αλάρμ που χτυπούσαν κατά την έξοδό της, τους σεκιούριτι που την κράτησαν στο μαγαζί και στη συνέχεια την προσαγωγή της...
και την κράτησή της επί 28 ώρες στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, περιγράφει καρέ καρέ η αδελφή του Αλέκου Αλαβάνου, Μαριντίτα σε άρθρο της στην ιστοσελίδα του κόμματος «Σχέδιο Β».

H απίστευτη περιπέτεια της κυρίας Αλαβάνου ξεκίνησε όταν κατόπιν άδειας υπαλλήλου του Hondos Center πήρε δύο μισοτελειωμένα δειγματάκια (από αυτά που χαρίζονται σωρηδόν) μέικ απ για να τα δείξει στον φαρμακοποιό της και να την συμβουλεύσει εάν είναι κατάλληλα για το δέρμα της.

Αφού ολοκλήρωσε τις αγορές της η Μαριντίτα Αλαβάνου και φεύγοντας από το κατάστημα άρχισαν να χτυπούν τα αλάρμ. Και αφού έλεγξαν τα ψώνια της και ο συναγερμός συνέχισε να χτυπάει αναρωτήθηκε μόνη της μήπως ήταν τα δειγματάκια που δημιουργούσαν το πρόβλημα για να ακολουθήσουν υστερικές φωνές από την σεκιούριτι «πήρατε τα δειγματάκια;;;;;;». Από εκεί και πέρα το... χάος. Ενας άλλος σεκιουριτάς την κράτησε σε μια γωνιά του μαγαζιού για περίπου μισή ώρα, δηλαδή μέχρι να φθάσουν τέσσερις άνδρες της ΔΙΑΣ για να την οδηγήσουν στο τμήμα της Ομόνοιας.
 Και η περιπέτεια της κυρίας Αλαβάνου δεν σταμάτησε εκεί. Πέρασε όλη τη νύχτα στο τμήμα αφού κρατήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου μιας και τα Hondos Center είχαν κάνει αυτεπάγγελτη καταγγελία λέγοντας μάλιστα ότι τα μισοτελειωμένα δειγματάκια κοστίζουν 62 ευρώ (την ώρα που όπως σημειώνει η κυρία Αλαβάνου «το κανονικό προϊόν, 5 φορές μεγαλύτερο του ΠΛΗΡΟΥΣ δείγματος, όχι του άδειου, πωλείται στο κατάστημα 31 ευρώ !!!!!»). Η περιπέτειά της έληξε την επόμενη ημέρα αφότου οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και αθωώθηκε. Μια ιστορία παράνοιας και τρέλας, μια απίστευτη περιπέτεια 28 ωρών για δύο δειγμάτακια που μοιράζονται κατά δεκάδες σε όλους δωρεάν, μια ιστορία για την οποία δεν ξέρει κανείς αν θα πρέπει να κλάψει ή θα γελάσει.

Ολόκληρο το άρθρο της κυρίας Αλαβάνου όπως δημοσιεύεται στον ιστότοπο sxedio-b.gr έχει ως εξής:

«28 ώρες έγκλειστη στα κρατητήρια της ασφάλειας, στο τμήμα της Ομονοίας, ή η παράνοια, σε όλο της το μεγαλείο. 

Το story:

1. Το πρωί της Πέμπτης πήγα στο Hondo της Ομόνοιας να αγοράσω make up. Ηυπάλληλος της μάρκας που ήθελα, θα απουσίαζε εκείνη τη μέρα.

Οι κοπέλες από τους διπλανούς πάγκους δεν μπορούσαν να μου δώσουν πληροφορίες εάν το προϊόν είναι υποαλλεργικό. Επέλεξα δύο αποχρώσειςαπό τα ανοιγμένα και σχεδόν τελειωμένα, δοκιμαστικά δειγματάκια - αυτά που σε όλη την υφήλιο χαρίζονται σωρηδόν -, εξηγώ στη διερχόμενη υπάλληλο ότι δεν θέλω να τα δοκιμάσω εκεί επειδή φοβάμαι και τη ρωτώ αν μπορώ να τα πάρω να τα δει ο φαρμακοποιός μου. Εννοείται πως συμφώνησε επί τόπου.

2. Συνέχισα τα ψώνια μου, και μια ώρα μετά έβγαινα απ το κατάστημα ευχαριστημένη με τις αγορές μου. Ως εκεί η χαρά!

3. Με την έξοδό μου άρχισε να τσιροκοπάει η σειρήνα. Με γυρίζουν πίσω να τσεκάρουν τα ψώνια, όλα καλά. Πλήν όμως εγώ τσιροκόπαγα. Λέω: βρε παιδιά μπας είναι τα δειγματάκια; Ποια δειγματάκια; Αυτά! Πήρατε τα 
δειγματάκια;;; ούρλιαξε η υστερική φύλακας των συμφερόντων του Hondos

4. Ως εκεί ο διάλογος. Δεν μου επετράπη να αρθρώσω λέξη. Με τσακώνει ο σεκιουριτάς -δεν ξέρω αν είναι νόμιμο- και με χώνει σε μία γωνία του μαγαζιού. Εγώ και για πολλές ώρες μετά, το έβλεπα όλο αυτό σα χαβαλέ! 
Δεν ήξερα, δε ρώταγα;; Νόμιζα πως κάποιος υπεύθυνος του μαγαζιού θα έρθει να εξηγηθούμε, να ξεμπερδεύουμε.

5. Χα, χα!!!! Μισή ώρα μετά καταφθάνουν 4 (τέσσερις) άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, με αντιβαλλιστικά γιλέκα και πλήρη εξοπλισμό, να συλλάβουν το Νταβέλη. Και πάλι γέλαγα, τους πείραζα κλπ. Ο εγκέφαλός μου αρνιότανε να δει την πραγματικότητα.

6. Με οδήγησαν στο τμήμα της Ομόνοιας

7. 3-4 ώρες περίμενα εκεί, παρέα με όλη την ομάδα ΔΙΑΣ -συμπαθέστατοι- με κακοποιούς, πρεζάκια, κορίτσια οίκων ανοχής κλπ, να δώσω κατάθεση. Ακόμα δεν έχω μπεί στον κόπο να τηλεφωνήσω στο δικηγόρο μου, το θεωρώ γελοίο.

8. Καταθέτω στον αξιωματικό υπηρεσίας, και ενημερώνομαι για τα κάτωθι: α. θα μείνω κρατούμενη τη νύχτα εκεί ή στη ΓΑΔΑ (έμεινα εκεί, στο γραφείο ανάκρισης), β. θα περάσω την επομένη αυτόφωρο, με αυτεπάγγελτη καταγγελία του Hondos, γ. ο Hondos έχει καταθέσει ότι ναι μεν πρόκειται για δειγματάκια του κόλου, όμως κοστίζουν 62 (εξήντα δύο)!!!!!!!!!!!! ευρώ. Για να ξέρετε, το κανονικό προϊόν, 5 φορές μεγαλύτερο του ΠΛΗΡΟΥΣ δείγματος, όχι του άδειου, πωλείται στο κατάστημα 31 ευρώ !!!!!

9. Εκεί αφυπνίζομαι. Καλώ δικηγόρο, ενεργοποιώ τις διαδικασίες, όλοι στο τμήμα ξέρουν και καταλαβαίνουν, όμως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. 

10. Μου παίρνουν δαχτυλικά αποτυπώματα, μου κάνουν σωματική έρευνα, μου κάνουν μεταγωγή συνοδεία 2 ασφαλιτών, στην Καβάλας -με δεκάδες χειροδέσμιους κακοποιούς- στο εγκληματολογικό γιά φωτογραφίες, και καταλήγω στις 5 το απόγευμα της επομένης στο αυτόφωρο στην Ευελπίδων, όπου αθωώνομαι ευθύς, από εισαγγελέα και πρόεδρο. Τη Δευτέρα καταθέτουμε τη μήνυσή μου προς το Hondo.

Οι σημειώσεις:

1. Η εμπειρία είναι μοναδική.

2. Η εικόνα μου, τουλάχιστον για το κομμάτι της ελληνικής αστυνομίας που γνώρισα από μέσα, στο χειρότερο υποθέτω τμήμα του λεκανοπεδίου, είναι σίγουρα διαφορετική από αυτήν που είχα πριν. Να τα λέμε κι αυτά. Οι αξιωματικοί υπηρεσίας κι οι βοηθοί τους - έζησα 4 βάρδιες - κι ο υποδιοικητής που τον γνώρισα αρκετά, είναι άτομα με σπουδές, όχι κολλημένα, και κυρίως συμπεριφέρονται ανθρώπινα και σε κάποιες περιπτώσεις με χιούμορ. Και δεν μιλάω για μένα που ευθύς εξ αρχής είχα φιλική αντιμετώπιση, λόγω αδικήματος - μιλάω για τους πάντες που πέρασαν από κει, με βαριές, και πολύ βαριές κατηγορίες.

3. Η αθλιότητα των δομών, η έλλειψη πόρων γιά υλικά αγαθά, η ανεπαρκής στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό, κι οι τραγικές συνθήκες κράτησης, είναι αποκαρδιωτικά.

4. Μετανάστες, πόρνες, πρεζόνια, πατείς με πατώ σε ένα κελί, έναν προθάλαμο και μία τουαλέτα. Τη νύχτα μεταφέρουν τις γυναίκες σε άλλα κρατητήρια. 

5. Το συσσίτιο αρχίζει από την επομένη μέρα της προσαγωγής τους. Επειδή οι φίλοι κι οι συγγενείς μου που με 
επισκέφτηκαν κουβαλούσαν ο καθένας από 2 σακούλες τρόφιμα, μπόρεσα να τους προσφέρω φαγητό, κι έτσι να μειώσω μέσα μου, κάπως, την απέραντη φρίκη που βίωνα. 

6. Αυτά ήθελα να μοιραστώ, βγάλτε δικά σας συμπεράσματα κυρίως για την υπάρχουσα νομοθεσία. Και πάνω απ όλα: Μποϋκόταρετε το HONDO!!! Μιλάμε για αλητεία από κάθε άποψη, με παράλληλη εκμετάλλευση και της νομοθεσίας και της αστυνομίας».

Η απάντηση του Hondos Center

Μετά την περιπέτεια που έζησε, η διοίκηση του Hondos Center εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σχετικά με την ανάρτηση της 02/07/2014 στο διαδίκτυο / sxedio-b.gr από την κα Αλαβάνου Μαριντίτα τις αναδημοσιεύσεις και τα σχόλια αυτής, στη συνέχεια, για το συμβάν στο Hondos Center Ομόνοια ενημερώνουμε ότι ταtesters/δοκιμαστικά, που βρέθηκαν μετά την έξοδό της από το κατάστημα στην προσωπική της τσάντα χωρίς άδεια του καταστήματος προορίζονται για δοκιμή τους από τους πελάτες – επισκέπτες αποκλειστικά εντός του καταστήματος και γι' αυτό φέρουν και αντικλεπτικό μηχανισμό, είναι δε της ίδιας ποιότητας με τα αντίστοιχα είδη προς πώληση. Μόνον τα δείγματα δίνονται δωρεάν στους πελάτες – επισκέπτες και δεν φέρουν αντικλεπτικό μηχανισμό. Το συμβάν αυτό εντοπίστηκε από την τεχνολογία και ακολουθήθηκε ό,τι προβλέπεται από το Νόμο για όλους, χωρίς διάκριση σε κανένα πελάτη. Το κατάστημα, αμιγώς ελληνική επιχείρηση, χειρίστηκε ήπια το συμβάν με την απουσία της εταιρίας από το Δικαστήριο».


Αναγνώστες