Με Διονύση Τσακνή το 3ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων

Την ερχόμενη Παρασκευή στο πλαίσιο του 3ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων που διοργανώνεται στον Μύλο Μπατσόπουλου, στις 10 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Καρδιτσιώτη συνθέτη, στιχουργό και ερμηνευτή Διονύση Τσακνή...

Η είσοδος στην συναυλία είναι ελεύθερη.

Σε σχετική ανακοίνωση από την «Ανοιχτή Συνέλευση 3ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων», αναφέρεται πως «θα είναι μια συναυλία όαση, στην έρημο των προβαλλόμενων ακουσμάτων (που πολύ απέχουν από τον χαρακτηρισμό τους ως μουσική δημιουργία) του lifestyle, των εφετζίδικων φωνών, των χοροπηδάδικων και όχι χορευτικών ρυθμών, των ανώδυνων χαζοχαρούμενων στίχων.

Ένα δίωρο ''ξεδίψασμα'' των αισθήσεων, του νου και της καρδιάς, που θα ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους στους ανοιχτούς ορίζοντες των ονείρων, διεκδικώντας τον δρόμο για την πραγματοποίησή τους.

Μια συναυλία, που θα δέσει αρμονικά την προσωπική ιδιότητα και στάση με αυτή του κοινωνικού όντος και της συλλογικής οργάνωσης και αγώνα για να βρουν απάντηση τα δικαιώματα και οι ελευθερίες όλων όσων γίνονται αντικείμενο καταπίεσης και εκμετάλλευσης, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, χρώμα, θρησκεία.

Μια συναυλία, όπως και όλες οι άλλες του ξεχωριστού και σημαντικού αυτού διημέρου στην πόλη μας, που θα προβάλλει την άλλη πλευρά του φεγγαριού, σε πείσμα της συστηματικής απόκρυψής της από τα κυρίαρχα Μ.Μ.Ε και της εργολαβικής πριμοδότησης μέσα από αυτά της ''κουλτούρας'' του ατομικισμού, της απόλαυσης και εκτόνωσης, της υποταγής και μοιρολατρίας».

Αναγνώστες