Συναγερμός για τους Έλληνες της Λιβύης: Η φρεγάτα Σαλαμίς σπεύδει να τους παραλάβει

​Σε κόλαση έχει μετατραπεί η Λιβύη, όπου πληθαίνουν οι ανθρώπινες ζωές που χάνονται, λόγω των σφοδρών μαχών ανάμεσα σε στρατό και Ισλαμιστές...

Μέρα με τη μέρα τα πράγματα χειροτερεύουν και η ανησυχία για τους Έλληνες που ζουν εκεί είναι έντονη.Για αυτόν τον λόγο, η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε εκκένωση της πρεσβείας μας, στη χώρα.

Την επικίνδυνη αποστολή ανέλαβε ομάδα βατραχανθρώπων, η οποία επιβαίνει στη φρεγάτα Σαλαμίς και αναμένεται το πρωί της Πέμπτης να φτάσει στη Λιβύη.

Σκοπός της ομάδας είναι να μεταφέρει με ασφάλεια το προσωπικό της πρεσβείας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται συνεννοήσεις και με άλλες χώρες ώστε αν οι βατραχάνθρωποι τα καταφέρουν να πάρουν και το δικό τους προσωπικό στη φρεγάτα.

Ωστόσο, τα πράγματα στη χώρα δεν είναι εύκολα, αφού πριν λίγες μέρες το προσωπικό της Γαλλικής πρεσβείας είχε προσπαθήσει να απομακρυνθεί με ένα πλοίο που είχε σταλεί από τη χώρα του, χωρίς όμως επιτυχία.

Παράλληλα, οι Φιλιππίνες, η Ολλανδία και η Αυστρία προετοιμάζονται να απομακρύνουν το διπλωματικό τους προσωπικό, ενώ οι ΗΠΑ προχώρησαν σε εκκένωση της πρεσβείας τους, το Σάββατο.

Σημειώνεται ότι οι νεκροί από τις εχθροπραξίες στη Λιβύη ξεπερνούν τους 100 ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 400.

Αναγνώστες