Το τηλεκοντρόλ των κλεφτών – Πώς ξεκλειδώνουν και αρπάζουν πολυτελή ΙΧ

Νέο πρόβλημα καλείται να αντιμετωπίσει η ΕΛ.ΑΣ στις κλοπές των ΙΧ, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές ένας Βούλγαρος έφερε στην Ελλάδα και πούλησε στις συμμορίες που αρπάζουν ΙΧ ένα τηλεκοντρόλ που απενεργοποιεί τα ιμομπιλάιζερ και αφήνει τα αυτοκίνητα (ξεκλείδωτα) έρμαια στα χέρια των κλεφτών...

Όπως γράφει η Espresso αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως οι παράνομες συσκευές μοιάζουν με μικρά τηλεκοντρόλ και έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύουν τα στοιχεία των ιμομπιλάιζερ και να τα απενεργοποιούν. Έτσι δίνουν τη δυνατότητα στους κλέφτες είτε να αρπάξουν ολόκληρο το αυτοκίνητο -συνήθως γίνεται με τα πολυτελή ΙΧ-, είτε αφού το έχουν ξεκλειδώσει να αρπάξουν απλώς ό,τι πολύτιμο βρουν στο εσωτερικό τους.

Ανάμεσα στα θύματα της συμμορίας με το τηλεκοντρόλ είναι ένας τηλεοπτικός δημοσιογράφος στο πολιτικό ρεπορτάζ, ο οποίος διαπίστωσε πως άγνωστοι είχαν ανοίξει το ΙΧ του και είχαν αρπάξει από μέσα την τσάντα με τα προσωπικά του έγγραφα, σημειώσεις, αλλά και το πορτοφόλι. Μόλις κατήγγειλε το περιστατικό έμαθε για τη δράση της συμμορίας, της οποίας είχε πέσει θύμα, αφού το ΙΧ του δεν είχε κανένα ίχνος παραβίασης.

Αναγνώστες