Εξιχνιάστηκε διάρρηξη αλλοδαπών σε κοσμηματοπωλείο της Νάξου

Εξιχνιάστηκε, έπειτα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, διάρρηξη κοσμηματοπωλείου που... είχε γίνει στις 27 Ιουνίου στην περιοχή Χώρα και συνελήφθησαν οι δράστες.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 41χρονο υπήκοο Μαρόκου και έναν 30χρονο υπήκοο Ιράκ, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένη κλοπή.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, οι κατηγορούμενοι στις 27.06.2014, πρώτες πρωινές ώρες, διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο στη Χώρα της Νάξου και αφαίρεσαν κοσμήματα κατασκευασμένα κυρίως από ασημί και κομπολόγια, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 76.500 ευρώ, καθώς και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Στη συνέχεια, οι δράστες προκειμένου να αποφύγουν τυχόν αστυνομικούς ελέγχους συσκεύασαν τα κλεμμένα κοσμήματα και τον υπολογιστή σε δέμα, το οποίο παρέδωσαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών, με σκοπό να αποσταλεί και να το παραλάβουν στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης στοιχείων, εντοπίστηκε στις 28 Ιουνίου από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου το εν λόγω δέμα πριν αποσταλεί από τη ταχυμεταφορική εταιρεία της Νάξου και, αφού εξασφαλίστηκε το περιεχόμενό του, οργανώθηκε ελεγχόμενη παράδοση, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κυψέλης.

Παράλληλα, ενημερώθηκε η εισαγγελική αρχή Νάξου και εκδόθηκαν από τον ανακριτή εντάλματα σύλληψης σε βάρος των δραστών της διάρρηξης.

Ακολούθως, στις 30.06.2014, πραγματοποιήθηκε στην Κυψέλη η ελεγχόμενη παράδοση του δέματος, κατά την οποία εμφανίστηκε ως παραλήπτης ο 41χρονος Μαροκινός και συνελήφθη.
Επίσης, συνελήφθη στο διαμέρισμα όπου διέμενε ο Μαροκινός και ο 30χρονος Ιρακινός συνεργός του.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα πλαστό διαβατήριο Αρχών Βελγίου, τα οποία διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποίησαν κατά τη διαμονή τους στη Νάξο, καθώς επίσης και μια θήκη που περιείχε κοσμήματα, η προέλευση των οποίων ερευνάται.
Σημειώνεται ότι εις βάρος του 30χρονου ισχύουν περιοριστικοί όροι.

Τα κοσμήματα και ο υπολογιστής που αφαιρέθηκαν από το κοσμηματοπωλείο της Νάξου βρέθηκαν στο σύνολό τους και, αφού αναγνωρίστηκαν, αποδόθηκαν στον δικαιούχο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Νάξου.

Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από τo Αστυνομικό Τμήμα Νάξου, το οποίο διερευνά τυχόν συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Αναγνώστες