Αυτό είναι το παράθυρο που μετατρέπει ένα οποιοδήποτε διαμέρισμα σε τροπική όαση!

Το ηλιακό φως παίζει μεγάλο ρόλο στην διάθεση και την ψυχική υγεία των ανθρώπων, με την έλλειψη φωτός κατά την διάρκεια του Χειμώνα ή όταν έχει συννεφιά, να δύναται να προκαλέσει ακόμα και διαταραχές. Η διαταραχή αυτή στη διάθεση που οφείλεται στην έλλειψη φωτός, ονομάζεται seasonal affective disorder (SAD) ή αλλιώς εποχιακή συναισθηματική διαταραχή...

Όμως τώρα, η εταιρεία CoeLux έχει την τέλεια λύση. Ένα παράθυρο που μπορεί να γεμίζει με φως το δωμάτιο και να ανεβάζει την διάθεση των ενοίκων, δίνοντας την αίσθηση ότι κατοικούν σε κάποιο εξωτικό νησί και όχι στο διαμέρισμα μια πολυκατοικίας σε μία μουντή χώρα της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Το παράθυρο λειτουργεί με νανοτεχνολογία για να αναπαράγει το φυσικό φως, ενώ προσφέρει διάφορες επιλογές για το φως που θέλουμε να λούζει το δωμάτιο. Αν π.χ θέλουμε τροπική ατμόσφαιρα, μεσογειακή ή μία... σκανδιβανιβή εμπειρία.

Η CoeLux έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα τεχνητό παράθυρο το οποίο όμως δημιουργεί ακριβώς την ίδια αίσθηση, όπως ένα πραγματικό παράθυρο που λούζεται στον ήλιο. Αν κάποιος θέλει τροπικό ήλιο, αυξάνει τη γωνία κλίσης του παραθύρου στις 60 μοίρες, αν θέλει μεσογειακό φως, βάζει την γωνία κλίσης στις 45 μοίρες, ενώ για την σκανδιναβική εμπειρία η κλίση είναι 30 μοίρες.

Πέρα από απλά ηλιόλουστα διαμέρισμα, η ιταλική CoeLux έχει φιλοδοξία να αλλάξει δημόσιους χώρους, όπως το μετρό και τους χώρους στάθμευσης, κάνοντας μία καταθλιπτική στάση του μετρό, σε ένα φωτεινό και ευχάριστο περιβάλλον.

Η ιταλική εταιρεία δεν έχει αναφέρει το κόστος για τα έξυπνα αυτά παράθυρα.


Αναγνώστες