"Πιέζουν" οι Καναδοί για υδατοδρόμια στην Κρήτη!

Η Κρήτη και τα υδατοδρόμιά της είναι στο "στόχαστρο" μεγάλων καναδικών εταιριών, το ενδιαφέρον των οποίων μετέφερε, ο πρέσβης της χώρας στην Ελλάδα, Ρόμπερτ Πεκ...

"Γλυκοκοιτάζουν" Καναδικές εταιρίες την Κρήτη και την ανάπτυξη υδατοδρομίων, όπως διαφάνηκε και από τα λεγόμενα που πρέσβη της χώρας στην Ελλάδα, Ρόμπερτ Πεκ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Εκτός από τα ποιοτικά κρητικά προϊόντα, οι Καναδοί έχουν μεγάλες βλέψεις και για τα υδατοδρόμια της Ελλάδας.

Η Κρήτη έχει χαρτογραφηθεί ως μία από τις περιοχές της Ελλάδας όπου οι μεταφορές θα συμπεριλάβουν και υδροπλάνα και αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τον κ. Πεκ, ο οποίος εδώ και καιρό "πιέζει" την Ελληνική Κυβέρνηση στην κατεύθυνση της υλοποίησης του όλου σχεδίου, περί ανάπτυξης σημαντικού αριθμού υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα.

Αυτό μετέφερε και στην συνάντηση που είχε με τον κ. Αρναουτάκη, μαζί με το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από σπουδαίες εταιρίες και ομίλους της χώρας του που δραστηριοποιούνται σ' αυτόν τον τομέα, να έρθουν στην Ελλάδα και στην Κρήτη και να επενδύσουν σ' αυτόν τον τομέα. Μάλιστα έκανε λόγο για πολύ σοβαρό σχέδιο που έχει έτοιμο η Καναδική πλευρά.

Το θέμα των υδατοδρομίων, αναμένεται να κυριαρχήσει και στις επαφές που θα έχει ο κ. Πεκ με επιχειρηματίες του νησιού.

Αναγνώστες