«Με μεγάλη προσπάθεια μπορεί να λυθεί το Κυπριακό»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι με μεγάλη προσπάθεια και συμβιβασμούς Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, μπορούν να λύσουν το Κυπριακό...

Σε συνέντευξη στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Havadis», ο εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι «εμείς θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να φθάσουμε σε λύση».

Ο κ. Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θα υποβάλει σε δημοψήφισμα σχέδιο λύσης, το οποίο γνωρίζει ότι δεν θα γίνει αποδεκτό από το λαό.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις αντιρρήσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου στις προτάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, τόσο σε σχέση με τη μεθοδολογία όσο και σε σχέση με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έχουν κατατεθεί προτάσεις και από τις δύο πλευρές για όλα τα θέματα ουσίας.

Εξ άλλου, διέψευσε πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε τουρκική εφημερίδα και αναπαράχθηκαν ευρύτατα από τον Τουρκοκυπριακό τύπο, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εγκατέλειψε τη συνάντηση με τον Ντερβίς Έρογλου.

«Μπορεί κάποια στιγμή οι φωνές να υψώθηκαν κάπως, αλλά γενικώς η συνάντηση ήταν πολιτισμένη», είπε ο εκπρόσωπος.

Αναγνώστες