Οι Ταϊβανέζοι ερωτεύτηκαν το λάδι, το κρασί, την ρακή και τα βότανα της Κρήτης

Η επίσκεψη της υφυπουργού εξωτερικών της Ταϊβάν, Βανέσα Σιχ, στην Κρήτη, άνοιξε τον δρόμο για την γνωριμία των Ταϊβανέζων με την ρακή και τα βότανα από τον Ψηλορείτη, που έμελλε να εξελιχθεί σε κρυφή “αδυναμία”, για πολλούς κατοίκους της ασιατικής χώρας...

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, της επίσκεψης της κα Σιχ στην Κρήτη, ακολούθησε πρόσκληση στην παγκόσμια έκθεση τροφίμων της Ταϊπέι με τη συμμετοχή 5.000 εκθετών από 100 χώρες.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρένζου, στην έκθεση διαπιστώθηκε πως οι Ταϊβανέζοι ήταν “ενημερωμένοι όχι μόνο για τη διατροφική αξία των προϊόντων μας αλλά και τις τις προσμίξεις στο ελαιόλαδο που γίνονται μεταξύ ιταλικού και ελληνικού, ενώ γνώριζαν και τις διεθνείς διακρίσεις που έχει πάρει πρόσφατα το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Σητείας”.

Η ελληνική αποστολή διαπίστωσε ότι στην χώρα των 23 εκατ. Κατοίκων κυκλοφορούν ήδη ελληνικά προϊόντα, κυρίως λάδι και κρασί, ενώ “μία μεγάλη αλυσίδα fast food χρησιμοποιεί ελληνικό ελαιόλαδο”.

Οι ασιάτες εισαγωγείς ενδιαφέρονται κυρίως για ελιές, κρασί, βότανα, μέλι, σταφίδα και αρωματικά βότανα από την Κρήτη.

Μετά την επιστροφή από την Ταϊβάν, το επιτελείο της Περιφέρειας έθεσε επί τάπητος το σχέδιο “πιστοποίηση”, ψηφίζοντας πρόταση για την καθιέρωση του brand name “Κρήτη” σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που παράγουν μικροί παραγωγοί, όπως λουκάνικο, απάκι, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, γιαούρτι κ.α.

Την ίδια ώρα, με βάση τα στοιχεία, αυξημένοι αναμένεται να είναι οι τουρίστες από την Ταϊβάν που θα επισκεφτούν την Κρήτη, φτάνοντας το 2014 τις 7.000 ενώ τα προηγούμενα χρόνια δεν ξεπερνούσαν τους 3.000.
Αναγνώστες