Αστυνομικοί απείλησαν και χτύπησαν αλλοδαπό για να μην ζητήσει αποζημίωση από τον εργοδότη του!

Δύο αστυνομικοί (ένας 49χρονος αρχιφύλακας και ένας 25χρονος αστυφύλακας) οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αττικής, συνελήφθησαν...

από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, επειδή απείλησαν και χτύπησαν αλλοδαπό προκειμένου να φύγει από την επιχείρηση όπου εργαζόταν χωρίς να απαιτήσει αποζημίωση!

Σε βάρος των δύο αστυνομικών αλλά και δύο ακόμη ημεδαπών, ηλικίας 46 και 36 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα - κατά περίπτωση - της παράνομης βίας, απρόκλητης σωματική βλάβης, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, απλής συνέργειας και ηθικής αυτουργίας στα αδικήματα αυτά καθώς και για παράβαση καθήκοντος και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα την περασμένη Τετάρτη, οι δύο αστυνομικοί μετέβησαν με περιπολικό όχημα, μαζί με τον 36χρονο ιδιώτη, στην επιχείρηση του 46χρονου επιχειρηματία, στην περιοχή «Λάκα» Αναβύσσου.

Εκεί εργαζόταν ο 30χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, από το έτος 2010, διαμένοντας σε πρόχειρο κατάλυμα, που του είχε παραχωρήσει ο επιχειρηματίας.

Ο 49χρονος αρχιφύλακας επιδεικνύοντας προσβλητική και καταναγκαστική συμπεριφορά σε βάρος του αλλοδαπού, του άσκησε σωματική βία και προκάλεσε φθορές σε αντικείμενα του, παρουσία του 25χρονου αστυφύλακα και του 36χρονου ιδιώτη.

Σημειώνεται ότι ανάλογη συμπεριφορά είχε επιδείξει ο αρχιφύλακας, όταν πριν δύο εβδομάδες περίπου, είχε μεταβεί μαζί με τον 25χρονο αστυφύλακα, στη συγκεκριμένη επιχείρηση, όπου εξύβρισε και απείλησε τον αλλοδαπό.

Από την έρευνα εξακριβώθηκε επίσης, ότι ο 49χρονος αρχιφύλακας και ο 36χρονος ιδιώτης γνωρίζονταν με τον επιχειρηματία και ενεργούσαν για λογαριασμό του, προκειμένου να εξαναγκάσουν τον αλλοδαπό υπήκοο να αποχωρήσει από την επιχείρησή του, χωρίς να του καταβάλει δεδουλευμένα ύψους 23.900 ευρώ.

Και στις δυο περιπτώσεις οι αστυνομικοί δεν ενημέρωσαν το επιχειρησιακό Κέντρο της Υπηρεσίας τους για τη μετάβασή τους στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Εξάλλου, με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Αναγνώστες