Νέα αστυνομική επιχείρηση στην Θεσσαλία σε κέντρα διασκέδασης !

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στους 4 Νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας...

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ, συμμετείχε ικανός αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες της Τάξης και της Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, καθώς και Αστυνομικοί του Κλάδου αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.

Αντικείμενο των δράσεων ήταν η διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, η δίωξη άλλων μορφών παραβατικότητας, ο εξονυχιστικός έλεγχος ατόμων, η προσαγωγή υπόπτων και η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, ελέγχθηκαν 161 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος 1.077 άτομα (833 Έλληνες και 244 αλλοδαποί και 734 οχήματα. Προσήχθησαν 53 άτομα (38 Έλληνες και 15 αλλοδαποί).

Συνελήφθησαν 22 άτομα και συγκεκριμένα, 7 Έλληνες για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, Έλληνας για στέρηση βιβλιαρίου υγείας, 9 αλλοδαποί (8 Αλβανοί και Ρώσος) για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελλάδα, Έλληνας για χρέη προς το Δημόσιο, Έλληνας σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Κ.Ο.Κ. και 2 Έλληνες για παραεμπόριο. 

Βεβαιώθηκαν 281 παραβάσεις και συγκεκριμένα, 96 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, (9 για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, 35 για στέρηση άδειας μουσικών οργάνων, 1 για ηχορύπανση, 6 για στέρηση βιβλιαρίου υγείας, 1 για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας και 44 λοιπές παραβάσεις), 183 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (4 για μέθη, 31 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 2 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 4 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 8 για στέρηση άδειας οδήγησης, 6 για στέρηση άδειας κυκλοφορίας, 2 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 3 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 3 για ΚΤΕΟ, 120 λοιπές παραβάσεις), 2 παραβάσεις για παραεμπόριο όπου κατασχέθηκαν 2.569 είδη παραεμπορίου.

Αναγνώστες