Ένα υποβρύχιο μουσείο ετοιμάζεται στην Κύπρο !

Η βύθιση των πρώτων δημιουργιών και γλυπτών για το υποβρύχιο εικαστικό μουσείο στην περιοχή «Περνέρα» στην Αγία Νάπα θα γίνει στις αρχές του καλοκαιριού του 2015...

Υποβρύχιο μουσείο φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο δήμος Αγίας Νάπας στην παράλια περιοχή «Περνέρα».

Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος, ανέφερε ότι το μουσείο θα έχει ως θέμα την ελληνική μυθολογία και στόχος είναι αυτή η υποβρύχια γκαλερί να αποτελέσει την πρώτη του είδους της στην Ευρώπη, ώστε να εμπλουτίσει την εμπειρία του τουρίστα και να προσελκύσει τους λάτρεις του καταδυτικού τουρισμού.

Η βύθιση των πρώτων δημιουργιών και γλυπτών για το υποβρύχιο εικαστικό μουσείο στην περιοχή «Περνέρα» στην Αγία Νάπα θα γίνει στις αρχές του καλοκαιριού του 2015. Ήδη έχει εγκριθεί από τον δήμο το κονδύλι 100.000 ευρώ για τις πρώτες εργασίες.

Η πόντιση των γλυπτών θα ακολουθεί τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές της συνθήκης της Βαρκελώνης, δηλαδή θα γίνει κατάλληλη χωροθέτηση και θα ληφθούν αποφάσεις ως προς τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή των γλυπτών με τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων δημόσιων υπηρεσιών και κυρίως του Τμήματος Αλιείας, έτσι ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις στην παράκτια μορφολογία και οικολογία.

Αναγνώστες