«Αντισυνταγματικό πραξικόπημα η επιστράτευση»

Επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή την απόφαση για επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ, εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, κατηγορώντας την ότι εξυπηρετεί τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα... 

Ειδικότερα, ο κ. Στρατούλης καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι ντύθηκε για ακόμη μία φορά «στο χακί» και με ένα «νέο αντισυνταγματικό πραξικόπημα επιστρατεύει τους απεργούς εργαζόμενους της ΔΕΗ, προσπαθώντας με στρατιωτικού τύπου μέτρα να σταματήσει τον αγώνα τους ενάντια στην κατάτμηση και το ξεπούλημά της». 

Παράλληλα, κάνει λόγο για επιμονή της κυβέρνησης στο ξεπούλημα της δημόσιας επιχείρησης για να εξυπηρετήσει τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και στο πλαίσιο αυτό, όπως λέει, οδηγείται «σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας». 

«Η κυβέρνηση με την πολιτική επιστράτευση επιδιώκει την ουσιαστική κατάργηση των συνταγματικών δικαιωμάτων των εργαζομένων να διαμαρτύρονται, να αντιστέκονται και να απεργούν ενάντια σε αντιλαϊκές πολιτικές, όπως το προωθούμενο οικονομικό, πολιτικό, αντικοινωνικό και αντι-αναπτυξιακό έγκλημα της εκχώρησης της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ και των τοπικών κοινωνιών, η αλληλεγγύη των υπόλοιπων εργαζομένων, η συγκρότηση παλλαϊκού μετώπου για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της και η προώθηση της πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη διενέργεια δημοψηφίσματος μπορούν και πρέπει να γίνουν τα απόρθητα τείχη που θα ανακόψουν την πολιτική επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ και την κυβερνητική μνημονιακή αντικοινωνική πολιτική» καταλήγει ο κ. Στρατούλης.

Αναγνώστες