Εικονική πραγματικότητα τα επόμενα χρόνια στο Facebook!

Aυξημένοι κατά 14% ήταν φέτος τον Ιούνιο -σε σχέση με πέρυσι- οι ενεργοί χρήστες του Facebook με τον αριθμό τους να αγγίζει τα 1,32 δισεκατομμύρια. Το δίκτυο ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των διαφημιστικών εσόδων και των κερδών του, χαροποιώντας τη Γουόλ Στριτ καθώς η μετοχή της εταιρείας έχει υπερδιπλασιαστεί μέσα στο τελευταίο 12μηνο...

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το 30% των χρηστών χρησιμοποιεί το Facebook αποκλειστικά από κάποια κινητή συσκευή ενώ κατά μέσο όρο 829 εκατ. άνθρωποι (το 63% των συνολικών χρηστών) το χρησιμοποιούν καθημερινά.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του κοινωνικού δικτύου Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι τα επόμενα χρόνια το Facebookθα επενδύσει σε νέες υπηρεσίες για τους χρήστες, μεταξύ άλλων για την πραγματοποίηση οικονομικών συναλλαγών εν κινήσει, την εικονική πραγματικότητα και τις αναζητήσεις, σε ανταγωνισμό με τη Google, χωρίς όμως να αναμένεται άμεσα κάποια νέα πηγή κέρδους.

Στο δεύτερο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου 2014, το Facebook εμφάνισε κέρδη 791 εκατ. δολαρίων, υπερδιπλάσια από τα 333 εκατ. δολάρια που είχε στο περυσινό δεύτερο τρίμηνο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών eMarketer, το Facebook εισέπραξε το 2013 το 5,8% των συνολικών παγκόσμιων διαφημιστικών εσόδων του διαδικτύου, από 4,1% το 2012, ενώ αναμένεται να φθάσει το 8% στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αναφερόμενος στα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, δήλωσε: «Η κοινότητά μας συνέχισε να μεγαλώνει και διαβλέπουμε πολλές ευκαιρίες μπροστά μας, καθώς διασυνδέουμε τον υπόλοιπο κόσμο».

Αναγνώστες