Άστρος: Τι ούρλιαζε ο πα-τέρας όταν δολοφονούσε το γιο του

Ούτε σε κινηματογραφική ταινία δεν έχουν συμβεί όσα αποκαλύπτονται ότι διαδραματίστηκαν στο Άστρος Κυνουρίας σε ένα οικογενειακό έγκλημα που ....όμοιό του δεν έχει καταγραφεί στα χρονικά καθώς για τη δολοφονία ενός 39χρονου και την απόκρυψή της συνεργάστηκαν ο πατέρας του, η μητέρα του, η θεία του, ο θείος του και ο γαμπρός του.

Η κατάθεση του αμετανόητου πατέρα στους αστυνομικούς σοκάρει ακόμα και τους πιο σκληρούς όταν περιγράφει με απόλυτη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τι συνέβη στην αυλή του σπιτιού του ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

«Στο σπίτι δεν ήταν κανείς. Τον περίμενα στο μπαλκόνι. Μόλις έφτασε άρχισε να χτυπά την πόρτα. «Η μάνα σου λείπει. Εσύ δεν έχεις κλειδιά;» του φώναξα» ξεκινά την περιγραφή των μοιραιών λεπτών που κατέληξαν στην δολοφονία του γιού του αφού τον περίμενε στο σπίτι τους καθώς το θύμα είχε ειδοποιήσει ότι έρχεται από την Αθήνα.

«Πήρε μια γλάστρα και μου την πέταξε από την αυλή στο μπαλκόνι. Εγώ τον πυροβόλησα με το δίκαννο με ένα μονόβολο. Έπεσε κάτω» συνεχίζει περιγράφοντας πώς έριξε τον πρώτο από τους συνολικά τρεις πυροβολισμούς που έριξε στο κορμί του ίδιου του παιδιού.

Η συνέχεια συγκλονιστική: «Κατέβηκα και του λέω: Ποιο πόδι θα μου έκοβες, το αριστερό; Πάρε μία! Θα μου έκοβες και το δεξί; Πάρε κι άλλη!» κατέθεσε μιλώντας για τις δύο βολές που προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό του γιου του στην κοιλιακή χώρα.

Εξηγήσεις για το τι ήταν αυτό που τον οδήγησε σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα καθώς όχι μόνο δολοφόνησε το γιο του αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να κρύψει το έγκλημά του δίχως να διστάσει να βάλει φωτιά στο άψυχο κορμί του 39χρονου, ο 75χρονος θα δώσει το πρωί της Τρίτης όταν και θα περάσει μαζί με την 67χρονη σύζυγό του την πόρτα της ανακρίτριας.

Σήμερα για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο απολογούνται οι άλλοι τρεις συγγενείς του θύματος. Ο 71χρονος θειος, η 70χρονη θεία και ο 53χρονος γαμπρός του οδηγήθηκαν το μεσημέρι ενώπιον του ανακριτή για να εξηγήσουν γιατί αποφάσισαν να γίνουν συνεργοί σε αυτό το έγκλημα καθώς οι δύο άνδρες βοήθησαν στη μεταφορά του πτώματος σε ερημική περιοχή και η γυναίκα βοήθησε τη νύφη της να καθαρίσει τον τόπο του εγκλήματος και να θάψει στον κήπο τις πινακίδες του αυτοκινήτου του θύματος. 

Η απόφαση για το αν θα κριθούν προφυλακιστέοι οι τρεις από τους πέντε κατηγορουμένους – αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημελλήματος για μεταφορά και περιύβριση νεκρού – θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους αργότερα μέσα στην ημέρα.

Αναγνώστες