Όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για το φορολογικό: 15.000 αφορολόγητο και αυξήσεις στο ΦΠΑ!

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο σχεδιάζει η κυβέρνηση με κεντρικό στόχο να μετακυλήσει το φορολογικό βάρος από τα χαμηλά εισοδήματα στα μεσαία και υψηλά....
Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν μεγάλη αύξηση του αφορολόγητου και ταυτόχρονα αύξηση του ΦΠΑ στα μη βασικά είδη επιβίωσης.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες θέλουν στο τραπέζι της συζήτησης να έχει πέσει η αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 15.000 ευρώ (δεν θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος οι μισθωτοί μέχρι και τα 1.000 -1.200 ευρώ το μήνα).

Ταυτόχρονα εξετάζεται η μετάταξη ορισμένων ειδών, μη βασικών, όχι δηλαδή στο ψωμί ή στο γάλα αλλά ούτε και στα ξενοδοχεία. Επίσης, υπηρεσιών από τον μεσαίο στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ (δηλαδή από το 13% στο 23%).

Υπό εξέταση βρίσκεται και η νέα φορολογική κλίμακα, με αύξηση των συντελεστών φόρων για τα υψηλά (ή και κάποια από τα μεσαία) εισοδήματα, ακόμη και στο 45% με 50%.

Έτοιμο είναι το σχέδιο για επιβολή νέων έκτακτων φόρων στα ποτά (και μάλλον όχι στα τσιγάρα) ενώ παραμένουν και οι εισηγήσεις για αυξήσεις ΦΠΑ, τουλάχιστον στα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου.

Αναγνώστες