Αυτός είναι ο «δολοφόνος-καπετάνιος» των 900 μεταναστών

Στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες του 27χρονου Τυνήσιου δολοφόνου-καπετάνιου Mohammed Ali Malek, που μετέφερε τους 900 άτυχους μετανάστες από την Λιβύη προς τις ιταλικές ακτές......
Ο καπετάνιος στις φωτογραφίες φαίνεται ιδιαίτερα αμήχανος, όμως όχι τόσο αν σκεφτεί κανείς πως παρέσυρε στο θάνατο περισσότερες από 850 ψυχές, αλλά περισσότερο αντιλαμβανόμενος πως θα βρεθεί αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες, μετά την βύθιση του πλοίου στα χωρικά ύδατα της Λιβύης.


Ο 27χρονος καπετάνιος συνελήφθη την Δευτέρα το βράδυ μόλις πάτησε στο έδαφος της Σικελίας και βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της πρόκλησης πολλαπλής ανθρωποκτονίας ενώ ο συνεργάτης του από την Συρία, ο 26χρονος Mahmud Bikhit, κατηγορείται για «ευνοϊκή μεταχείριση παράνομης μετανάστευσης».

Σύμφωνα με την μαρτυρία ενός από τους 28 επιζήσαντες, που επέβαινε πάνω στο μοιραίο πλοίο, στο αλιευτικό ήταν 900 άνθρωποι, εκ των οποίων 50 παιδιά και περίπου 200 γυναίκες. Το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου, το οποίο έλαβε η ιταλική ακτοφυλακή και ζήτησε από φορτηγό πλοίο με πορτογαλική σημαία να αλλάξει την πορεία του και να σπεύσει προς βοήθεια του πλοίου που μετέφερε τους πρόσφυγες. 


Το τραγικό ναυάγιο στα νερά της Μεσογείου είναι το μεγαλύτερο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την προσεχή Πέμπτη θα διεξαχθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντικείμενο την μετανάστευση και τα πολύνεκρα ναυάγια με θύματα πρόσφυγες στην Μεσόγειο.


Αναγνώστες